Μενού Noέμβριου

dalianis
O chef Δημήτρης Δαλιάνης προτείνει ένα ολοκληρωμένο μενού κάθε μήνα για όσους θέλουν να εντυπωσιάζουν με τις μαγειρικές τους δημιουργίες και να κάνουν τους καλεσμένους τους να γλείφουν τα δάκτυλά τους. Δέστε τις ποδιές σας και… καλή επιτυχία!




Kρύα σαλάτα με πένες

Kρύα σαλάτα με πένες

Υλικά
πένες 500 γρ.
1 ματσάκι ρόκα
1 κεφαλάκι φρέσκια μοτσαρέλα
4 κουταλιές της σούπας ξίδι βαλσάμικο
8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
5 φέτες προσούτο
αλάτι

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το βαλσάμικο. Πλένουμε τη ρόκα και την αφήνουμε να στραγγίξει. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις πένες, τη ρόκα, το προσούτο σε κομμάτια, τη μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια, λίγο αλατάκι και, τέλος, το ντρέσινγκ που φτιάξαμε. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε!


Αρνάκι στον φούρνο με κρασί και θυμάρι

Αρνάκι στον φούρνο με κρασί και θυμάρι

Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό μπούτι από αρνί γάλακτος
8 μικρά κλαράκια δενδρολίβανου
100 ml ελαιόλαδο
160 ml κόκκινο, ξηρό κρασί
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το πασπαλίζουμε με το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Το τρυπάμε με κλαράκια δενδρολίβανου και το βάζουμε σε ταψί. Ρίχνουμε το λάδι, το κρασί, την ντομάτα και το ψήνουμε σκεπασμένο με λαδόχαρτο στους 200 βαθμούς για μιάμιση ώρα. Στη διάρκεια του ψησίματος, ρίχνουμε λίγο νερό και αλείφουμε το κρέας με τη σάλτσα από το ταψί. Βγάζουμε το λαδόχαρτο και αφήνουμε το κρέας στον φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα και να μαλακώσει. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το σερβίρουμε σε πιατέλα και το περιχύνουμε με τη σάλτσα του.


Σοκολατόπιτα γρήγορη

Σοκολατόπιτα γρήγορη

Υλικά
1 βιτάμ
5 αυγά
1 βανίλια
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φαρίνα
3/4 φλιτζανιού του τσαγιού κακάο
1/2 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό ζεστό

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, το κακάο, και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά. Από αυτό το μείγμα κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού στην άκρη. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το κονιάκ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μετρίου μεγέθους και αδειάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ακριβώς για 18 λεπτά (όχι παραπάνω, γιατί το θέλουμε μαλακό). Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, το περιχύνουμε με το μείγμα που είχαμε κρατήσει στο φλιτζάνι. Σερβίρεται ζεστή.



Abbvie
GSK