Το “προΣfΕΕρουμε” στην Κομοτηνή

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος απέδειξαν για άλλη μια φορά, στην πράξη, ότι η στήριξη και η προσφορά σε όσους έχουν ανάγκη είναι τελικά το πολυτιμότερο δώρο, το οποίο τιμά και εκείνον που το δέχεται, και εκείνον που το δίνει… 

Την Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019, εκπρόσωποι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (EEΣ) και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) επισκέφθηκαν το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής, στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας “προΣfΕΕρουμε”, η οποία αποτελεί προσπάθεια στήριξης των παιδιών και των ευάλωτων πληθυσμών που βρίσκονται σε ανάγκη. Η εν λόγω πρωτοβουλία, ειδικότερα, καλύπτει ανάγκες σε φαρμακευτικά σκευάσματα, υγειονομικό υλικό, είδη πρώτης ανάγκης και σχολικά είδη σε παιδιά και λοιπές ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που φιλοξενούνται σε Δομές και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας ακριτικών και απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας.

Στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής, συγκεκριμένα, φιλοξενούνται σαράντα τρία (43) άτομα με αναπηρίες, από 10 έως 50 ετών. Οι εκπρόσωποι του ΕΕΣ και του ΣΦΕΕ διένειμαν φαρμακευτικό υλικό, αναλώσιμα και παιχνίδια. Παράλληλα, στελέχη του ΕΕΣ εκπαίδευσαν το προσωπικό της Δομής και τους γονείς των παιδιών στην παροχή Α’ Βοηθειών. Στις ανάγκες του Παραρτήματος ανταποκρίθηκε, εκτός από τον ίδιο τον Σύνδεσμο, και η εταιρεία-μέλος του, Genesis Pharma.

sfee2

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΕΕΣ ήταν ο Πρόεδρος, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ενώ ο ΣΦΕΕ εκπροσωπήθηκε από τη Διευθύντρια Επικοινωνίας του Συνδέσμου, κα Μαρία Λεοντάρη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, είχαν και οι δύο την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των Τοπικών Αρχών και της Περιφέρειας, στις οποίες συζητήθηκε η προοπτική μελλοντικής συνεργασίας σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος. Στη συνέχεια, παραχωρήθηκε κοινή Συνέντευξη Τύπου στη Λέσχη Κομοτηναίων.

“Σήμερα, και εν όψει των Χριστουγέννων, έχουμε έναν σπουδαίο λόγο να χαμογελάμε, κι αυτός δεν είναι άλλος από τη συνέχιση του ταξιδιού του “προΣfΕΕρουμε”. Οι αποστολές που έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα αποδεικνύουν την αφοσίωσή μας στο κοινό όραμα που μοιραζόμαστε με τον ΣΦΕΕ, ενώ φέρουν το αλληλέγγυο, κοινωνικό αποτύπωμα του ΕΕΣ. Στόχος μας είναι η διαρκής επέκταση και ενίσχυση του προγράμματος και, στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίστηκαν ήδη οι επόμενοι προορισμοί, που θα είναι η Λευκάδα, η Κέρκυρα και η Λήμνος. Παράλληλα, θα ενισχυθούν εντός της Αττικής Δομές Κοινωνικής φροντίδας ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, τόσο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όσο και λοιπών Φορέων και Υπηρεσιών”, δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος του ΕΕΣ, Dr. Αντώνης Αυγερινός.

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας του ΣΦΕΕ, κα Μαρία Λεοντάρη, ανέφερε: “Για εμάς στον κλάδο του φαρμάκου, “Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη” σημαίνει να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες και στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και να συνεισφέρουμε έμπρακτα και ουσιαστικά στη χώρα και στους ανθρώπους της. Είμαστε περήφανοι που έχουμε συνδέσει το όνομά μας με αυτό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, και δεσμευόμαστε να είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που μας έχουν ανάγκη”.

Στη Συνέντευξη Τύπου παρέστησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, η εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κα Ζωή Κοσμίδου, εκπρόσωποι τοπικών Αρχών, Φορέων και Υπηρεσιών, καθώς και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Την αποστολή συνόδευσε ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Πολίτης.