«Μικροί και μεγάλοι»: Η RAFARM στη Φθιώτιδα | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

«Μικροί και μεγάλοι»: Η RAFARM στη Φθιώτιδα

Η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία RAFARM συνέχισε το ταξίδι της με 3ο σταθμό τη Φθιώτιδα, την Τρίτη 21 Μαΐου, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μικροί και Μεγάλοι». Το πρόγραμμα «Μικροί και Μεγάλοι» πραγματοποιείται με αποκλειστικό χορηγό τη RAFARM και έχει σχεδιαστεί από κοινού με τον Οργανισμό Άγονη Γραμμή Γόνιμη, με στόχο να στηρίξει την τοπική κοινωνία μέσω της προσφοράς σχολικών φαρμακείων σε δημοτικά σχολεία και υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε μη κερδοσκοπικές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, σε πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Ελλάδας, το χρονικό διάστημα 2018 – 2020.

Η εκδήλωση της επίσημης παράδοσης στη Φθιώτιδα πραγματοποιήθηκε στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Καινοτομίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, κου Δημήτρη Κυρίτση, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των προέδρων και διευθυντών των δημοτικών σχολείων, καθώς και εκπροσώπων των μη κερδοσκοπικών Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων της περιοχής, της RAFARM, της Άγονης Γραμμής Γόνιμης και άλλων τοπικών φορέων. Συν-διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παραδόθηκαν 67 σχολικά φαρμακεία, ένα για κάθε Δημοτικό σχολείο των επτά Δήμων της Περιφέρειας Φθιώτιδας: Αμφίκλειας – Ελάτειας, Λοκρών, Δομοκού, Καμένων Βούρλων, Στυλίδας, Λαμιέων και Μακρακώμης. Το πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο Πρώτων Βοηθειών είναι εναρμονισμένο με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, ενώ εντός του φαρμακείου περιλαμβάνονται και οδηγίες Πρώτων Βοηθειών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, ενισχύθηκαν επίσης με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, βάσει αναγκών που οι ίδιοι καθόρισαν, δυο μη κερδοσκοπικές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, το Ίδρυμα ΠΕΤΡΗ Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας και το ΡΑΧΟΥΤΕΙΟΝ Ίδρυμα Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας.

mikroi-megaloi-rafarm-fthiotida2«Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την πρωτοβουλία της φαρμακευτικής εταιρίας RAFARM και του οργανισμού Άγονη Γραμμή Γόνιμη, που στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας ‘Μικροί και Μεγάλοι’ στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες μέσω προφοράς σε δημοτικά σχολεία και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες που συμβάλλουν στην κάλυψη των αναγκών των ανθρώπων που ζουν μακριά από τα αστικά κέντρα και, κατ’ επέκταση, στη βελτίωση της ποιότητα ζωής των πολιτών και των κοινωνιών», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Καινοτομίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων κ. Δημήτρης Κυρίτσης.

Ο Άρης Μητσόπουλος, Αντιπρόεδρος της RAFARM σχολίασε σχετικά: «Βρισκόμαστε στο μέσον του ταξιδιού μας ανά την Ελλάδα και συνεχίζουμε με μεγάλο ενθουσιασμό αλλά και ευαισθησία, στηρίζοντας αυτή τη φορά, μικρούς και μεγάλους στη Φθιώτιδα. Μας χαροποιεί ιδιαιτέρως που έχουμε τη δυνατότητα μέσω του προγράμματος ‘Μικροί Μεγάλοι’ να καλύψουμε ανάγκες που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα δύο πολύ σημαντικών ηλικιακών ομάδων, αυτές των παιδιών και των γηραιότερων συνανθρώπων μας. Συνεχίζουμε την πορεία μας και εργαζόμαστε σταθερά, ώστε να συμβάλουμε σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, τόσο μέσω των φαρμακευτικών προϊόντων μας, αλλά και των δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας που υλοποιούμε».  

«Κάθε δράση ουσιαστικής προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Αυτό είναι το συμπέρασμα μέσα από τη 12ετή εμπειρία μας στην υλοποίηση ποικίλων προγραμμάτων στήριξης και προσφοράς. Έτσι και το πρόγραμμα ‘Μικροί και Μεγάλοι’ επιθυμούμε να εμπνεύσει και άλλους φορείς και εταιρείες για την υλοποιήση δράσεων που θα βοηθήσουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες σε όλη τη χώρα, έχοντας συμμάχους τις τοπικές κοινωνίες, όπως εδώ στη Φθιώτιδα», ανέφερε ο πρόεδρος της Άγονης Γραμμής Γόνιμης, κ. Στέφανος Νόλλας.