“Αποστολή Διαβήτης”: Είσαι μέρος της λύσης. Γίνε μέλος της Ομάδας!

H Αποστολή “Διαβήτης”, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 30 Μαΐου, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πικερμίου, με “Αρχηγό Αποστολής” τον διεθνή καλαθοσφαιριστή, Θοδωρή Παπαλουκά, ο οποίος βρέθηκε δίπλα στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ’ Δημοτικού, στηρίζοντας αφιλοκερδώς την ενημέρωση για τη σημασία της άσκησης και της σωστής διατροφής για την πρόληψη του Διαβήτη.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας ενημέρωσης “Αποστολή ‘Διαβήτης’. Είσαι μέρος της λύσης. Γίνε μέλος της Ομάδας!”, η οποία ταξίδεψε σε 10 περιοχές της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας, με την αφιλοκερδή στήριξη σπουδαίων Ελλήνων αθλητών. Το πρόγραμμα ενημέρωσης τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και διοργανώνεται από την Άγονη Γραμμή Γόνιμη, με την ευγενική υποστήριξη της ELPEN.

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς προσκάλεσε τα παιδιά να γίνουν μέλη της Ομάδας “Διαβήτης”, να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους άθλημα, να αγαπήσουν τη σωστή διατροφή και να αποκομίσουν όλα τα θετικά που προσφέρει η άθληση και η ισορροπημένη διατροφή για την υγεία τους αλλά και την προσωπικότητά τους. “Ο αθλητισμός πρέπει να αποτελεί στάση ζωής για μικρούς και μεγάλους. Μόνο να κερδίσουμε έχουμε, αν βάλουμε τη συστηματική άσκηση και την ισορροπημένη διατροφή στη ζωή μας. Με την άσκηση είμαστε πιο δυνατοί, υγιείς και γεμάτοι ενέργεια. Αν κερδίσουμε την παχυσαρκία, όπως συμβουλεύουν οι γιατροί, που προκαλείται από την καθιστική ζωή και την κακή διατροφή, τότε έχουμε προσφέρει στον εαυτό μας το πολυτιμότερο δώρο, διατηρώντας την υγεία μας και μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, όπως ο Διαβήτης”, τόνισε μεταξύ άλλων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρέδωσε στα παιδιά αθλητικό εξοπλισμό που ζητήθηκε από το σχολείο, όπως μεταλλικά τέρματα και δίχτυα 3Χ2, μπάλες χειροσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, ποδοσφαίρου και διακριτικά προπόνησης.