«Ο Κύκλος του Έρωτα», στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ο «Κύκλος του Έρωτα» έχει ως κεντρική υπόθεση τις αλλεπάλληλες ερωτικές συνευρέσεις μεταξύ προσώπων όλων των κοινωνικών τάξεων. Δέκα ζευγάρια στη Βιέννη παλεύουν με τα όρια που θέτουν η κοινωνική θέση, ο πλούτος, και η ερωτική και συζυγική πίστη. Όλα ξεκινούν από μια φτωχή πόρνη και καταλήγουν πάλι σ’ αυτήν. Κάθε διαδοχική σκηνή παίρνει ένα δραματικό πρόσωπο από την προηγούμενη και το εισάγει στην επόμενη εικόνα. Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, όλοι οι χαρακτήρες είναι ασαφώς συνδεδεμένοι μεταξύ τους.

Η αιώνια εναλλαγή συντρόφων, είτε αποτυπώνει τη σεξουαλική υποκρισία της Βιέννης του 19ου αιώνα, είτε την ασέξουαλ εξάπλωση στο εδώ και το τώρα. Το σεξ ή το “α-σεξ” είναι το βρόμικο μυστικό. Σήμερα δεν σοκάρει η ερωτική επιθυμία, αλλά η έλλειψή της.
Οι δομές μιας ολόκληρης κοινωνίας που “εκπορνεύεται”, ναρκισσεύεται, ερωτοτροπεί, κομπάζει και ηθικολογεί, ακτινογραφώντας τη “νόσο” της μέσα από το πρίσμα της ερωτικής επιθυμίας.

Παίζουν: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Αυγουστίνος Κούμουλος, Άννα Μάσχα, Κίττυ Παϊταζόγλου, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Σίσσυ Τουμάση, Κώστας Φιλίππογλου, Χάρης Φραγκούλης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος

INFO
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Λεωφ. Ηρώων Πολυτεχνείου 32
Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 20:30, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00, Κυριακή στις 19:00
Εισιτήρια: Διακεκριμένη Ζώνη: 30€, φοιτητικό/ανέργων: 25€ | Α΄ Ζώνη: 25€, φοιτητικό/ανέργων: 20€ | B΄ Ζώνη: 20€, φοιτητικό/ανέργων: 15€ | Γ΄ Ζώνη: 15€, φοιτητικό/ανέργων: 10€
Προπώληση: στο ταμείο του θεάτρου (τηλ. 210 4143 310), στο 210 92 13 310 και στο www.viva.gr