«Περιμένοντας τον Γκοντό», στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Το «Περιμένοντας τον Γκοντό», το αριστουργηματικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, παραμένει συγκλονιστικά επίκαιρο, μέσα στην αφοπλιστική του αλήθεια σχετικά με τη διαχρονική προσπάθεια του ανθρώπου να λύσει το αίνιγμα της ίδιας του της ύπαρξης. Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, παρουσιάζεται στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.

Στο έργο, ο Βλαδίμηρος και ο Εστραγκόν, δύο επιζήσαντες μοναχικοί χαρακτήρες, συναντιούνται στο ίδιο σημείο για άλλη μια φορά. Μετέωροι σε ένα έρημο τοπίο, μιλούν, αστειεύονται, παίζουν, σιωπούν και περιμένουν. Ο Γκοντό υποσχέθηκε πως θα ’ρθει. Είναι ψευδαίσθηση; Θα κρατήσει την υπόσχεσή του και θα δώσει τη λύση; Υπάρχει και δοκιμάζει την πίστη τους; Ή, μήπως, αδιαφορεί γι’ αυτούς και τους έχει ξεχάσει;

Αν και είναι φανερή η ματαιότητα αυτής της αναμονής, οι μοναχικοί αυτοί άνθρωποι κάνουν τα πάντα για να περάσουν όσο πιο ευχάριστα μπορούν τον χρόνο που τους απομένει, ελπίζοντας ότι ο Γκοντό θα έρθει και θα απαντήσει σε όλα τα υπαρξιακά ερωτήματα που τους απασχολούν.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σπύρος Παπαδόπουλος, Θανάσης Παπαθανασίου, Άρης Σερβετάλης, Ορφέας Αυγουστίδης, Άρης Κακλέας, Αγγελική Τρομπούκη

Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδό τους στο θέατρο, καθ΄όλη την διάρκεια της εκδήλωσης και κατά την έξοδό τους από τον χώρο.

INFO
Tετάρτη 16/9 και Πέμπτη 17/9
Ώρα έναρξης 21:15
Προπώληση: Viva.gr

Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ΑθήναAbbvie