Εύα Πυρνοκόκη: Και ξαφνικά… - MIRfestival 2018 | Έξοδος - planbemag.gr
Plan Be Mag
Έξοδος

Εύα Πυρνοκόκη: Και ξαφνικά… – MIRfestival 2018

Με σπουδές και καριέρα στο Άμστερνταμ, η Εύα Πυρνοκόκη είναι μια Ελληνίδα περφόρμερ της οποίας τη δουλειά σπάνια βλέπει το αθηναϊκό κοινό. Για το MIR 2018 θα δημιουργήσει μια εγκατάσταση-περφόρμανς μακράς διάρκειας με τίτλο Και ξαφνικά… στην οποία οι θεατές θα έχουν δικαίωμα να μείνουν όση ώρα επιθυμούν. Μέσα σε ένα σκοτεινό κουτί, με την παρουσία των άλλων θεατών και των ερμηνευτών, θα βιώσουν συνθήκες που θα φέρουν στην επιφάνεια την ευθραυστότητα της ανθρώπινης φύσης μπροστά στο ξαφνικό γεγονός – μια κατάσταση απόλυτης ευαλωτότητας αλλά και απόλυτου ανοίγματος στην ποίηση της στιγμής.

«Το έργο Και ξαφνικά… είναι μια εγκατάσταση/περφόρμανς για το απροσδόκητο. Ξεκινώντας από τη θεωρία ότι αναπτύσσουμε το προσωπικό μας εννοιολογικό σχήμα και μέσα από αυτό αντιλαμβανόμαστε και κατανοούμε τον κόσμο, η παράσταση θέτει ερωτήματα για το ποιοι είμαστε όταν συναντιόμαστε με το αναπάντεχο, το ασταθές, το ξένο, το απροσδόκητο, το ασυντόνιστο, το ποιητικό, το ακαθόριστο, το σκοτεινό, το διπλανό, το μακρινό, το άλλο από εμάς. Αυτό που με ενδιαφέρει στο συγκεκριμένο έργο δεν είναι να ερευνήσω πώς είναι τα πράγματα γύρω μας αλλά κυρίως πώς αλληλεπιδρούν».
Εύα Πυρνοκόκη

Λίγα λόγια για την περφόρμερ
Η Εύα Πυρνοκόκη (GR) γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Είναι απόφοιτος της Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. Μετά τις σπουδές της δημιουργεί δικές της παραγωγές και πειραματίζεται μεταξύ χορού, θεάτρου και σκηνικής εγκατάστασης. Το 2014 πηγαίνει στο Άμστερνταμ για να σπουδάσει στο ερευνητικό Cure Master of Fine Arts τoυ Sandberg Instituut. Ακολουθούν συνεργασίες της με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Δουλειές της έχουν παρουσιαστεί στην Αθήνα, στο Άμστερνταμ, στο Βερολίνο, στο Ντίσελντορφ, στη Βενετία και στο Λβιβ. Το 2017 ιδρύει την ομάδα Eva Pyrnokoki Arts με σκοπό να συνεργαστεί και να κάνει συμπαραγωγές με διάφορους φορείς. Η τελευταία της δουλειά Observatoriumπαρουσιάστηκε στη Βενετία και στο Άμστερνταμ με την υποστήριξη του Amsterdams Fonds voor de Kunst.

To έργο Και ξαφνικά… δημιουργήθηκε ειδικά για το MIRfestival.

Προηγούμενα πρότζεκτ και πληροφορίες για την Εύα Πυρνοκόκη:
https://vimeo.com/user5792123
https://www.facebook.com/eva.pyrnokoki
http://sandberg.nl/evangelia-pyrnokoki-2201/student

Ταυτότητα της παράστασης
Δημιουργία/Χορογραφία: Εύα Πυρνοκόκη & Ομάδα
Ερμηνευτές: Magd Asaad, Ανδρέας Ζάκας, Νικολέτα Καρμίρη, Βασιλική Κουτρούλη, Θεοδοσία Νιάρχου, Εύα Πυρνοκόκη.
Παραγωγή: Eva Pyrnokoki Arts
Συμπαραγωγή: MIRfestival

INFO
26 & 27 Νοεμβρίου  19:00-22:00
Εγκατάσταση-περφόρμανς στην οποία ο θεατής μπορεί να μείνει όσο χρόνο θέλει ή μπορεί να βγει και να ξαναμπεί.
RABBITHOLE ART & PERFORMANCE SPACE
Eισιτήρια: 7€, 6€ (φοιτητικό), 5€ (άνεργοι, ατέλειες)

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το MIRfestival 2018 εδώ. http://www.mirfestival.gr/el/mir/