Δεν υπάρχει εισήγηση για άνοιγμα «πολλαπλών ταχυτήτων» - Έκκληση για αποφυγή των επισκέψεων σε σπίτια | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Δεν υπάρχει εισήγηση για άνοιγμα «πολλαπλών ταχυτήτων» – Έκκληση για αποφυγή των επισκέψεων σε σπίτια

Δεν υπάρχει εισήγηση των ειδικών για διαφορετικές ταχύτητες στην άρση του lockdown μεταξύ Περιφερειών, υποστηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. «Υπάρχει ανάγκη να πέσει το επιδημιολογικό φορτίο παντού στην Επικράτεια. Εάν δούμε και την επόμενη εβδομάδα ότι υπάρχουν εστίες διαφορετικές σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές, αυτό θα μας το εισηγηθούν οι επιδημιολόγοι. Αλλά δεν είμαστε εκεί. Ούτε έχει εξεταστεί κάτι τέτοιο», ξεκαθαρίζει.

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι «σε περιοχές που έχουν μεγάλες τοπικές γιορτές θα χρειαστεί έξτρα προσπάθεια, όπως για παράδειγμα στην Πάτρα τη Δευτέρα που είναι του Αγίου Ανδρέα ή ενδεχομένως στην Κέρκυρα όταν είναι του Αγίου Σπυρίδωνος. Να μην δημιουργηθούν εστίες υπερμετάδοσης, όπως ενδεχομένως να έγινε στη Θεσσαλονίκη του Αγίου Δημητρίου».

Έκκληση να αποφευχθούν οι επισκέψεις σε σπίτια

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι, δεν μπορεί να είμαστε συνεχώς, είτε σε lockdown, είτε σε απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων για πάρα πολλούς λόγους, κοινωνικούς, οικονομικούς και άλλους. «Αυτό που έχει σημασία είναι να μπορέσουμε να ρίξουμε γρήγορα το επιδημιολογικό φορτίο. Και αυτό είναι στο χέρι μας. Αυτή την εβδομάδα, κάνουμε έκκλησή στους Θεσσαλονικείς να αποφύγουν τις οποιεσδήποτε επαφές έχουν με το ευρύτερο περιβάλλον τους. Να αποφύγουν τις επισκέψεις σε σπίτια που δυστυχώς, γίνονται. Αυτό παρατηρούμε και στην Αθήνα και αλλού. Ας μείνουμε λίγο με το δικό μας περιβάλλον και τότε θα πέσει πολύ απότομα  το επιδημιολογικό φορτίο. Και αυτό θα είναι όφελος για όλους», είπε χαρακτηριστικά.