HIFU BODY Medical Therapy: Iατρική τεχνολογία αιχμής στη μη επεμβατική λιπογλυπτική σώματος

Η χρήση των εστιασμένων υπερήχων υψηλής συχνότητας εφαρμόζεται στην Ιατρική Επιστήμη για πάνω από πέντε δεκαετίες, τόσο για σκοπούς διάγνωσης (λόγω του βάθους στο οποίο μπορούν να φτάσουν οι υψηλής συχνότητας υπέρηχοι), όσο και στις περιπτώσεις όπου δεν είναι δυνατή η χειρουργική προσέγγιση ή εναλλακτικά αυτής. Σε αυτό το πλαίσιο, η τεχνολογία HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) είναι η μοναδική τεχνολογία Αισθητικής Ιατρικής που έχει λάβει έγκριση από τον αμερικανικό οργανισμό FDA, τόσο για τις εφαρμογές της στο πρόσωπο, όσο και για εκείνες στο σώμα.

τoυ Δρ. Νεκτάριου Ντουντουλάκη

Στην Αισθητική Ιατρική, το HIFU Medical Therapy έχει προκαλέσει πραγματική επιστημονική επανάσταση για τα θεαματικά αποτελέσματα στο πρόσωπο και στο σώμα. Είναι η μοναδική ιατρική τεχνολογία η οποία, κατά τη διάρκεια μίας και μόνο εφαρμογής, μπορεί να επιτύχει τριπλό αποτέλεσμα στο επίπεδο της γλυπτικής του σώματος και της διόρθωσης του περιγράμματος.
Ειδικότερα το HIFU BODY βασίζεται, όπως και το HIFU Medical Therapy for Face, στις δυνατότητες που προσφέρουν οι υψηλής συχνότητας εστιασμένοι υπέρηχοι. Το HIFU BODY μας επιτρέπει, εστιάζοντας σε βάθος 7mm και 13 mm, να παρέμβουμε στον λιπώδη ιστό και να επιτύχουμε ταυτόχρονα τριπλό αποτέλεσμα: Μείωση του τοπικού λίπους, αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος, αλλά και της κυτταρίτιδας. Αυτό συμβαίνει μέσω των κεφαλών που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της εφαρμογής – οι τέσσερις μετατροπείς ενέργειας που βρίσκονται σε αυτές, μέσω των ριπών που πραγματοποιούν, επιτυγχάνουν την ενεργοποίηση των ιστών, τη λιπόλυση των λιποκυττάρων, τη σύσφιξη του δέρματος και την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.
Τα εντυπωσιακά αυτά αποτελέσματα επιτυγχάνονται μέσω των στοχευμένων βολών εστιασμένων υπέρηχων που πραγματοποιούνται κατά την εφαρμογή. Η αυξημένη θερμοκρασία στα σημεία εστίασης, αν και δεν γίνεται αντιληπτή από τον ασθενή με την αίσθηση του καψίματος, προκαλεί άμεση νέκρωση των κυττάρων του λίπους, χωρίς να επηρεάζονται καθόλου οι επικείμενοι ή υποκείμενοι ιστοί.
Με το πέρασμα του χρόνου, συνήθως μεταξύ 8 και 12 εβδομάδων, τα κύτταρα του κατεστραμμένου λίπους μειώνονται και μέσω της φυσικής ανάπλασης του σώματος επιτυγχάνεται το body contouring, δηλαδή ο ομοιόμορφος επανασχηματισμός του. Η διέγερση των ιστών που πραγματοποιείται δημιουργεί νεοκολλαγονογένεση, η οποία, με τη σειρά της, συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και διαμορφώνει εκ νέου το περίγραμμα του σώματος.
Με το HIFU BODY έχουμε τη δυνατότητα να αναμορφώσουμε θεαματικά, να σμιλέψουμε και να αναμορφώσουμε την όψη της περιοχής εφαρμογής, σε σημεία όπου μέχρι σήμερα μόνο χειρουργικά μπορούσε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η χαλάρωση και η συσσώρευση τοπικού λίπους. Αυτό πλέον αλλάζει!
Τέτοιες περιοχές είναι: η έσω και άνωθεν επιφάνεια των γονάτων, η μηριαία πρόσθια και οπίσθια επιφάνεια, η λεκάνη (ψωμάκια), η μηρογλουτιαία χώρα, πρόσθια και πλάγια περιοχή της κοιλίας (love handles), τα πόδια, τα μπράτσα, η πλάτη και άλλα σημεία στο σώμα, στα οποία υπάρχει συσσώρευση τοπικού λίπους που μπορεί να διαφέρει από ασθενή σε ασθενή.

FAQ

• Υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα αμέσως μετά την εφαρμογή του HIFU BODY Medical Therapy; Και, αν ναι, ποια είναι αυτά;
Ανάλογα με τα ποσοστά λίπους που έχει ο ασθενής στην περιοχή εφαρμογής, καθώς και τη βιολογική κατάσταση των ιστών του, έχουμε μία άμεση μείωση της τάξεως των 2 έως 6 εκατοστών.

• Πόσο διαρκεί η κάθε θεραπεία;
Συνήθως 15 -60 λεπτά, ανάλογα με τη διαφορετική περιοχή εφαρμογής και την έκτασή της.

• Πότε μπορούμε να δούμε το μέγιστο των αποτελεσμάτων;
8 με 12 εβδομάδες μετά τη θεραπεία έχουμε το μέγιστο των αποτελεσμάτων του HIFU BODY. Αυτό συμβαίνει διότι ο οργανισμός μας χρειάζεται αυτόν τον χρόνο για να μπορέσει να μεταβολίσει τον λιπώδη ιστό που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της θεραπείας και να παράξει το κολλαγόνο, το υαλουρονικό και την ελαστίνη που θα προκαλέσουν τη σύσφιξη στην περιοχή εφαρμογής, παράλληλα με το αδυνάτισμα.

• Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;
Κατά τη διάρκεια της θεραπείας καταστρέφεται ο λιπώδης ιστός οριστικά. Κατά συνέπεια, αν ο ασθενής ακολουθήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μια ισορροπημένη διατροφή και εντάξει την άσκηση στη ζωή του, τα αποτελέσματα μπορούν να είναι οριστικά.

• Σε ποιες περιπτώσεις δεν πρέπει να εφαρμόζεται το HIFU BODY;
Πριν εφαρμοστεί το HIFU BODY, ο θεράπων ιατρός πρέπει να βεβαιωθεί ότι το λίπος στην περιοχή εφαρμογής είναι άνω του ενός εκατοστού. Είναι επίσης βασικό στην περιοχή όπου θα γίνει η εφαρμογή να μην υπάρχει κάποια επιφανειακή πληγή, φλεγμονή ή αλλεργία.

• Πόσος καιρός πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ δύο τέτοιων θεραπειών;
Συνήθως προτείνεται ανάμεσα στις δύο πρώτες φορές να μεσολαβούν 10-15 μέρες και 15-20 εργάσιμες μέρες μεταξύ δεύτερης και τρίτης. Για τις επόμενες φορές και για μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων, μπορούμε να επαναλάβουμε τη θεραπεία μία φορά τον μήνα.

• Πόσες φορές μπορούμε να κάνουμε την εφαρμογή στην ίδια περιοχή;
Τις περισσότερες φορές προτείνεται να γίνει επανάληψη της εφαρμογής 3-6 φορές, ανάλογα με το ποσοστό λίπους της περιοχής.

• Υπάρχουν παρενέργειες; Μετά από πόσο καιρό ο ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες;
Η θεραπεία HIFU BODY είναι απολύτως ακίνδυνη και ανώδυνη. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες αμέσως, χωρίς κανένα απολύτως σημάδι ή ερεθισμό στο σώμα. Και, φυσικά, χωρίς κανένα πόνο ή περιορισμό στις κινήσεις του.

Δρ. Νεκτάριος Ντουντουλάκης
Πλαστικός και Επανορθωτικός Χειρουργός
www.dudulakis.com
e-mail: iatriodudulaki@gmail.com