Γένια, μουστάκι ή μούσι;

Ξυρίσου για να είσαι… στην τρίχα!

Γένια, μουστάκι, μούσι ή «μάγουλα φράπα» θα αναδείξουν καλύτερα τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου; Όλα είναι θέμα στυλ και επιλογών και το ξεχωριστό look που αναζητάς είναι κυριολεκτικά στο χέρι σου. Με την κατάλληλη ξυριστική μηχανή θα είσαι… στην τρίχα, πανέτοιμος για το ξεχωριστό καλοκαίρι που έχεις ονειρευτεί!

Το Σωστό Στυλ
Τα γένια ή το μουστάκι σε έναν άνδρα ουσιαστικά προσθέτουν στην εικόνα του το στοιχείο της αντίθεσης και αναδεικνύουν την «αρχιτεκτονική» του προσώπου. Ωστόσο, ένα πράγμα είναι σίγουρο: δεν ταιριάζουν όλα τα στυλ σε όλα τα πρόσωπα. Ανάλογα με το σχήμα του προσώπου του, κάθε άνδρας μπορεί να αξιοποιήσει διαφορετικά στυλ, για να αναδείξει τα «δυνατά» του σημεία.
Αφού επιλέξεις το στυλ σου, είναι σημαντικό να το διατηρείς… στην τρίχα. Αυτό σημαίνει ξεκάθαρα σχηματισμένες γραμμές και καλοξυρισμένο υπόλοιπο πρόσωπο και λαιμός. Κοινώς, μην αφήσεις αξύριστες τρίχες και ερεθισμένο δέρμα να καταστρέψουν το στυλ σου.
Το τέλειο εργαλείο για να πετύχεις το ιδανικό look για σένα είναι η ξυριστική μηχανή Gillette Fusion ProShield. Η περιστρεφόμενη λαβή FlexBall, οι προηγμένες λεπίδες και η extra λίπανση του δέρματος πριν και μετά την επαφή με τις λεπίδες, εξασφαλίζουν βαθύ και άνετο ξύρισμα, ακόμα και στη συνήθως ευαίσθητη περιοχή του λαιμού.

Τι πρέπει να κάνεις, λοιπόν, για να δώσεις ξεκάθαρο σχήμα στα γένια ή στο μουστάκι σου; Απλώς να γυρίσεις τη Gillette Fusion ProShield από την άλλη και να χρησιμοποιήσεις το Precision Trimmer, δηλαδή τη λεπίδα ακριβείας που βρίσκεται στην πίσω πλευρά. Η λεπίδα αυτή διευκολύνει το ξύρισμα δυσπρόσιτων σημείων και βοηθά στη δημιουργία «καθαρών» γραμμών για ένα άψογο look. Με άλλα λόγια: δεν χρειάζεται να πας σε επαγγελματία για να ισιώσεις τις φαβορίτες ή να δώσεις σχήμα στο μουστάκι σου. Μπορείς κάλλιστα να το κάνεις και μόνος σου! Αυτό το χρήσιμο trimmer υπάρχει σε όλες τις ξυριστικές μηχανές της σειράς Gillette Fusion – κι αυτό είναι που κάνει τη σειρά αυτή ιδανική για όποιον θέλει να τελειοποιήσει την εικόνα του.

Οι δέκα hot προτάσεις styling για τα γένια ή το μουστάκι που ακολουθούν, αποτελούν τον ιδανικό οδηγό για το look που θα αναδείξει καλύτερα τα χαρακτηριστικά σου αυτό το καλοκαίρι. Ας αρχίσουμε, λοιπόν, από τα βασικά: Ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σου;

stroggiloΣτρογγυλό πρόσωπο
Διάλεξε ένα στυλ που επιμηκύνει το πρόσωπό σου. Σε αυτή την περίπτωση, τα γένια γύρω από το πηγούνι δημιουργούν την εντύπωση ενός μακρύτερου, λιγότερο στρογγυλού προσώπου.
Οι προτάσεις:
Γένια goatee: Πρόκειται για τα γένια σε κυκλικό στυλ, τα οποία στην πιο απλή εκδοχή τους είναι μια λωρίδα από γένια στο πηγούνι και ένα μουστάκι που ενώνονται και σχηματίζουν κύκλο.
Γένια Van Dyke: Ένα πλήρες μουσάκι goatee, με ανεξάρτητο μουστάκι.

makriΜακρύ πρόσωπο
Διάλεξε ένα στυλ που κάνει το πρόσωπό σου να φαίνεται πιο «γεμάτο» στα πλάγια ή κάποιο που ελκύει την προσοχή στο κέντρο του προσώπου.
Οι προτάσεις:
Μουστάκι chevron: Ένα μουστάκι με σχήμα Λ, το οποίο καλύπτει ολόκληρο το άνω χείλος.
Chin strap beard: Γένια χωρίς μουστάκι, που περιβάλλουν το πηγούνι.


tetragwnoΤετράγωνο πρόσωπο
Διάλεξε ένα στυλ που θα μαλακώσει τις σκληρές γραμμές γύρω από το πηγούνι και το σαγόνι σου, και θα κάνει τις άκρες να φαίνονται πιο «στρογγυλεμένες».
Οι προτάσεις:
Circle beard: Γένια σε κυκλικό στυλ, γνωστά και ως goatee.
Mουστάκι: Ένα περιποιημένο κλασικό μουστάκι που εκτείνεται κατά μήκος του άνω χείλους. Απλό, καθαρό και διακριτικό.
Εναλλακτικά, ένα μουστάκι chevron ή ένα μουστάκι pencil thin (μια πολύ λεπτή λωρίδα γενιών που καλύπτει ολόκληρο το άνω χείλος).

trigwnikoΤριγωνικό πρόσωπο
Διάλεξε ένα στυλ που θα «γεμίσει» το κάτω μέρος του προσώπου και θα το κάνει να φαίνεται πιο στρογγυλό γύρω από το πηγούνι.
Οι προτάσεις:
Μόνιμο “5 o’clock shadow”: Το ελαφρώς αξύριστο στυλ. Ένα βήμα λιγότερο από το ξύρισμα της μίας ημέρας (ή και των δύο ημερών). Η παρουσία του γενιού στο πρόσωπο είναι τόσο διακριτική, που θυμίζει σκιά (εξ ου και η ονομασία).
Μακριά γενειάδα

ovalΟβάλ πρόσωπο
Το συγκεκριμένο σχήμα προσώπου είναι κατάλληλος καμβάς για πολλά στυλ. Μπορείς να δοκιμάσεις κάτι από τα παρακάτω.
Οι προτάσεις:
Μουστάκι «πέταλο»: Μουστάκι που περιλαμβάνει δύο μακριές λωρίδες με κατεύθυνση προς τα κάτω, που συχνά εκτείνονται μέχρι το πηγούνι. Η ομοιότητά του με πέταλο αλόγου τού έδωσε και το όνομά του!
Απλώς… καλοξυρισμένο

Βίντεο, συμβουλές και πρακτικές οδηγίες για να δημιουργήσεις το στυλ που θα επιλέξεις, θα βρεις στην ιστοσελίδα: http://gillette.com/en-us/shaving-tips/facial-hair-styles/beard-styles