Νυχτερινές αποστολές: Επιχείρηση “Περιποίηση”

Τη νύχτα οι επιταγές της περιποίησης αλλάζουν. Τα προϊόντα φοράνε τα βραδινά τους και πρόσωπο, σώμα και μαλλιά ομορφαίνουν όσο εμείς ξεκουραζόμαστε.

Γράφει η Άρτεμις Καράγιαννη

Οι γιαγιάδες μας έλεγαν πως “όσο εμείς κοιμόμαστε, οι κρέμες ξυπνάνε”, “καμία ωραία επιδερμίδα δεν κοιμήθηκε γυμνή” και άλλα τέτοια ενδιαφέροντα αποφθέγματα. Όπως αντιλαμβανόμαστε συχνά, οι παλαιότεροι έχουν δίκιο σε πολλά από όσα λένε, και η εμπειρία τους κάνει τα λόγια τους σοφά. Στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας ξεχνάμε πολύ συχνά να ακολουθήσουμε τα λόγια των γιαγιάδων μας και, ουσιαστικά, χάνουμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τη φροντίδα που λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Είναι σημαντικό να αρχίσουμε να εκμεταλλευόμαστε προς οφελός μας τις ώρες που κοιμόμαστε και να ξυπνάμε κάθε πρωί έχοντας προσφέρει κάτι σημαντικό στον εαυτό μας, ειδικά όταν η αγορά μάς προσφέρει τόσα πολύτιμα προϊόντα για να μας συντροφεύσουν σε αυτή τη νυχτερινή αποστολή.

Ξεκάθαρες λύσεις

Ξεκινάμε από τη νούμερο ένα κίνηση που συνδέεται με τη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς. Μπορεί ο καθαρισμός να είναι πλεόν μια κίνηση που συστήνεται και για τις πρωινές ώρες, στην ουσία όμως ο στόχος του είναι να αφαιρέσει το μακιγιάζ και τους ρύπους που έχουν εγκατασταθεί στην επιδερμίδα μας κατά τη διάρκεια της μέρας. Αν θέλουμε, λοιπόν, να ξεκινήσουμε μια διαδικασία που θα μας βοηθήσει να περιποιηθούμε τον εαυτό μας σωστά κάθε βράδυ, τότε πρέπει να ξεκινήσουμε από ένα καλό ντεμακιγιάζ. Η έννοια του “καλού” αφορά κυρίως την πλήρη αφαίρεση του make up από την επιδερμίδα, χωρίς ενδιάμεσες και πρόχειρες λύσεις που, τελικά, δεν δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μαντηλάκια ή λίγο νερό με σαπούνι δεν αποτελούν ολοκληρωμένες μεθόδους, όπως είναι ένας αφρός, ένα μικυλλιακό νερό ή ένα τζελ. Θα πρέπει κάθε επαφή με χαρτομάντηλο ή βαμβάκι να μην αφήνει σημάδια ρύπων ή μακιγιάζ για να θεωρήσομε ότι έχουμε κάνει σωστή δουλειά.

Είναι, επίσης, σημαντικό να επιλέξουμε ένα προϊόν που θα μας βολέψει και θα μας κάνει να απολαμβάνουμε όλη τη διαδικασία καθαρισμού, ώστε να μην βρίσκουμε συνεχώς δικαιολογίες που μας ρίχνουν στο κρεβάτι με μη καθαρό πρόσωπο.

Απολέπιση, η απαραίτητη!

Η διαδικασία της απολέπισης, χρόνο με τον χρόνο, αποδεικνύεται ζωτική για την υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας. Όσο οι έρευνες προχωρούν, φαίνεται ότι το peeling δεν είναι μόνο μυστικό λάμψης, αλλά και νεότητας και γι’ αυτό κάθε αντιγηραντική στρατηγική το εντάσσει στις απαραίτητες εβδομαδιαίες κινήσεις. Η απολέπιση πρέπει να γίνεται τη νύχτα, μετά από καλό καθαρισμό και με ένα ιδανικό για την κάθε επιδερμίδα προϊόν. Για παράδειγμα, δεν μπορεί ένα δέρμα με τάση για ακμή να δεχθεί μια πολύ δυνατή απολέπιση. Αντίθετα, θα χρειαστεί ένα ήπιο απολεπτιστικό με ειδικά συστατικά, ενώ μια κανονική επιδερμίδα μπορεί να απολαύσει τα οφέλη μιας βαθιάς απολέπισης.

Μετά το peeling, είναι καλό να αφήσουμε το δέρμα να ηρεμήσει πριν περάσουμε στην ενυδάτωση, ενώ η επανάληψη δύο με τρεις φορές την εβδομάδα φέρνει θεαματικές αλλαγές στην επιδερμίδα. Φυσικά, πέρα από το πρόσωπο, έχουμε και την απολέπιση σώματος που είναι πολύ σπουδαία διαδικασία, ειδικά για εποχές όπως αυτή, που η προετοιμασία για το καλοκαίρι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Μια καλή απολεπιστική φροντίδα σώματος βοηθάει στην υφή και στην όψη του δέρματος.

Φορώντας τις μάσκες

Οι μάσκες έχουν γίνει μία από τις πο αγαπημένες κατηγορίες στην κοσμητολογία τα τελευταία χρόνια. Η αγορά προσφέρει πολλές επιλογές για όλα τα σημεία του σώματος και, φυσικά, δεν είναι τυχαίο που πολλές από αυτές είναι προορισμένες για να δρουν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό αποδεικνύει ότι οι επιστήμονες της ομορφιάς δεν αγνοούν την πολύτιμη δράση των συστατικών όσο εμείς κοιμόμαστε, με αποτέλεσμα να έχουν να μας προτείνουν πολύ ενδιαφέροντα προϊόντα.

Ξεκινώντας από το πρόσωπο, οι βραδινές μάσκες έχουν σκοπό να προσφέρουν τις έντονες ενυδατικές και αντιγηραντικές τους ιδιότητες, επιτγχάνοντας την εικόνα μιας πιο όμορφης επιδερμίδας έπειτα από ώρες, μαζί με τα προσεκτικά επιλεγμένα συστατικά. Η αίσθηση του δέρματος το επόμενο πρωί δείχνει πως η βραδινή συνύπαρξη με τη μάσκα έχει άμεσο αποτέλεσμα, ενώ η συχνή χρήση βραδινής μάσκας έχει και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, ανάλογα με τον σκοπό για τον οποίο έχει δημιουργηθεί. Η χρήση της είναι τόσο απλή και τόσο ευεργετική για την επιδερμίδα, που αν δεν έχουμε ξεκινήσει να τη χρησιμοποιούμε σε εβδομαδιαία βάση, πρέπει να το κάνουμε από αύριο κιόλας!

Σχετικά με τα μαλλιά, ανακαλύπτουμε και εκεί πολύ καλές προτάσεις προϊόντων, με σπουδαία δράση στην τρίχα μας. Οι μάσκες που μένουν όλο το βράδυ στα μαλλιά μπορεί να μην ακούγονται δελεαστικές για την άνεση του ύπνου μας, είναι όμως ιδανικές για μαλλιά που υποφέρουν από φθορά. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να εμπιστευούμε την ολονύχτια συμβολή των δραστικών συστατικών για να δούμε τα μαλλιά μας να αλλάζουν, χωρίς να χρειαστεί να επέμβουμε με ψαλίδι.

Τέλος, ως προς το σώμα, οι κρέμες που έχουν συσφικτική και αντικυτταριτιδική δράση λειτουργούν ως μάσκα για την επιδερμίδα του σώματος και είναι μια ιδανική λύση για όλες τις γυναίκες που θέλουν να προσφέρουν κάτι παραπάνω στην περιποίηση του σώματός τους.

Γενικές οδηγίες

Πέραν των συμβουλών που αφορούν την καλλυντική μας περιποίηση, υπάρχουν και κάποιοι ακόμη κανόνες ομορφιάς που αφορούν τον ύπνο και το περιβάλλον του υπνοδωματίου μας. Αρχικά, οι μαξιλαροθήκες μας πρέπει να είναι πάντοτε καθαρές και να τις αλλάζουμε συχνά, ώστε να μην εκθέτουμε την επιδερμίδα του προσώπου σε βακτήρια και σκόνη. Καλό είναι, επίσης, να αερίζουμε συχνά το υπνοδωμάτιό μας, για να είναι ο αέρας που αναπνέουμε ανανεωμένος και να μην επηρεάζει τον ύπνο μας, που είναι από μόνος του ένα μυστικό ομορφιάς. Επιπρόσθετα, το να κοιμόμαστε μπρούμυτα δεν είναι η ιδανικότερη στάση για την ομορφιά της επιδερμίδας μας, ειδικά όσο μεγαλώνουμε και η ελαστικότητα χάνεται με τα χρόνια, με αποτέλεσμα να διακρίνουμε πόσο αργούν τα σημάδια του ύπνου μας να εξαφανιστούν.

Τέλος, καλά είναι μεν όλα τα μυστικά και τα καλλυντικά, αν όμως ο ύπνος μας είναι περιορισμένος και κακός, τίποτα δε θα είναι το ίδιο. Οκτώ ώρες καλού ύπνου είναι από μόνες τους μια συνταγή που κάνει τις γυναίκες να ξυπνούν πιο όμορφες κάθε πρωί, σε κάθε ηλικία.