Ομορφιά… επί ποδός!

Τα όμορφα και περιποιημένα πόδια είναι προϋπόθεση για μια άψογη καλοκαιρινή εμφάνιση. Εσείς έχετε φροντίσει για την εικόνα των άκρων σας, τώρα που ο καιρός απαιτεί να είναι εκτεθειμένα;

Άρτεμις Καράγιαννη 

Κάθε χρόνο, όταν “ανοίγει” ο καιρός, αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό οι συνήθειές μας, καθώς και η διάθεσή μας. Η μέρα μεγαλώνει, ο ήλιος είναι κοντά μας περισσότερες ώρες και η ζέστη χτυπάει σιγά-σιγά την πόρτα. Η αλλαγή συνθηκών δεν επηρεάζει μόνο τον τρόπο που αισθανόμαστε, ενισχύοντας την ενέργειά μας και διεγείροντας το κέφι μας, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την εικόνα μας. Πλέον η γκαρνταρόμπα μας προσαρμόζεται στην εποχή και γίνεται μια όαση καλοκαιρινής διάθεσης μέσα στην πόλη, ακόμη και αν ημερολογιακά το καλοκαίρι δεν έχει φτάσει ακόμη. Τα πουλόβερ και τα παλτό δίνουν τη θέση τους στα ανάλαφρα φορέματα και τις πουκαμίσες, ενώ οι μπότες και τα μποτάκια αντικαθίστανται από τα αγαπημένα μας ανοιχτά παπούτσια, που τόσο αγαπάμε, γιατί είναι κομψά και ταυτόχρονα άνετα!
Και ενώ όλο το υπόλοιπο σώμα δείχνει έτοιμο να φορέσει πιο ελαφριά υφάσματα και πιο αέρινες γραμμές, τα πέλματά μας χρειάζονται την κατάλληλη προετοιμασία για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην αισθητική απαίτηση των εκτεθειμένων άκρων και την ανάγκη να δείχνουν άψογα μέσα στα σανδάλια ή τα πέδιλά μας.

SOS! Ακραίες καταστάσεις απαιτούν βοήθεια!
Εκεί, λοιπόν, που έχουμε βγάλει από την αποθήκη τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά παπούτσια και δοκιμάζουμε πώς θα τα συνδυάσουμε σύμφωνα με τις φετινές επιταγές της μόδας, συνειδητοποιούμε ότι είχαμε αμελήσει την ύπαρξη ανεπιθύμητων… επισκεπτών, που μπαίνουν εμπόδιο στην τέλεια εικόνα που είχαμε στο μυαλό μας.
Οι κάλοι έχουν έρθει απρόσκλητοι και έχουν εγκατασταθεί στα δάχτυλά μας, αλλοιώνοντας την όψη των πελμάτων μας, αλλά και τη διάθεσή μας. Αυτό συμβαίνει όταν οι κάλοι μας δεν είναι επώδυνοι και ενοχλητικοί· κι όμως, υπάρχει και αυτή η σοβαρή πιθανότητα, που φυσικά δεν μας βοηθάει να ξεχάσουμε την ύπαρξή τους. Αντιθέτως, ένα στενό παπούτσι ή ένα μικρό χτύπημα είναι εκεί για να μας θυμίσει ότι οι κάλοι έχουν έρθει για να μείνουν…
Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση των πελμάτων μας κρίνεται “ακραία”, και η καλοκαιρινή μας εικόνα εκπέμπει SOS, ζητώνας μας να δράσουμε άμεσα. Τα πόδια μας χρειάζονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα τη φροντίδα μας, κι εμείς πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας πριν να είναι αργά!

Κάλοι, οι ανεπιθύμητοι
Πριν δούμε πώς θα φροντίσουμε τα πέλματά μας όταν αυτά υποφέρουν από την εμφάνιση κάλων, ας μάθουμε λίγα περισσότερα για αυτούς. Πώς θα νικήσεις τον εχθρό, άλλωστε, αν δεν ξέρεις πολλά για εκείνον;
Ο κάλος είναι ουσιαστικά η αντίδραση του εξωτερικού στρώματος του δέρματος στην πίεση και στην τριβή που προκύπτει από τα στενά παπούτσια ή παπούτσια που δεν ταιριάζουν καλά στο πόδι. Όταν η πίεση αυτή είναι συνεχής και δεν ελέγχεται, τότε η κατάσταση γίνεται πιο επώδυνη. Το σκληρό κομμάτι της επιδερμίδας σχηματίζει έναν κάλο με σκληρό πυρήνα, ο οποίος φτάνει στα βαθύτερα, ευαίσθητα στρώματά της και, έτσι, προκαλεί αυτόν τον χαρακτηριστικό πόνο που συχνά δεν είναι εύκολα υποφερτός. Η “ρίζα” που σχηματίζει ο κάλος είναι και ο λόγος που, κάθε φορά που πιέζουμε ή πατάμε τον κάλο, προκύπτει πόνος και δυσφορία.
Οι κάλοι εμφανίζονται συνήθως στο πάνω μέρος των δαχτύλων του ποδιού, ενώ πιο ήπιοι κάλοι μπορεί να εμφανιστούν στο πέλμα του ποδιού και ανάμεσα στα δάχτυλα, όπου η επιδερμίδα είναι υγρή από τον ιδρώτα ή από το ανεπαρκές στέγνωμα.

Αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα
Κι όμως, οι κάλοι δεν είναι ένα άλυτο πρόβλημα. Αντιθέτως, με τη σωστή θεραπεία και την κατάλληλη φροντίδα, μπορούν να αντιμετωπιστούν γρήγορα και αποτελεσματικά.
Σχετικά με τον τρόπο ζωής και την καθημερινότητά μας, θα πρέπει να αποφεύγουμε τα παπούτσια που ξέρουμε ότι θα επιβαρύνουν την κατάστασή μας και θα ασκήσουν περιττή πίεση που όχι μόνο δεν θα μας ανακουφίσει, αλλά δεν θα μας βοηθήσει και καθόλου να αντιμετωπίσουμε και το πρόβλημα. Τα άνετα παπούτσια που εφαρμόζουν άψογα στο πόδι είναι η σωστή λύση, ενώ αν δεν έχουμε πρόβλημα με το πώς δείχνουν οι κάλοι μας, καλό είναι να αφήνουμε και τα πέλματα μας ελεύθερα, τουλάχιστον τις ώρες που βρισκόμαστε στο σπίτι.
Μια παράλληλη, πολύ αποτελεσματική λύση είναι η χρήση κατάλληλων επιθεμάτων που ανακουφίζουν από την πίεση και απαλλάσσουν από τον πόνο. Καλό είναι να αναζητήσουμε τα καλύτερα στην κατηγορία τους, με λίγα λόγια τα Carnation Corn Caps.

Τα Carnation Corn Caps περιέχουν μια μοναδική κρέμα σαλικυλικού οξέος, η οποία εισχωρεί στους σκληρούς κάλους και βοηθά στην αφαίρεσή τους, ενώ ταυτόχρονα το αφρώδες δαχτυλίδι ανακουφίζει από την πίεση του υποδήματος. Το προστατευτικό αυτό δαχτυλίδι αποτρέπει την τριβή του κάλου με το παπούτσι και, σε συνδυασμό με τον εσωτερικό πυρήνα του από σαλικυλικό οξύ, διαπερνά το στρώμα του κάλου ευνοώντας την αφαίρεσή του.
Αυτή η πολύ απλή θεραπεία, σε συνδυασμό με την επιλογή των κατάλληλων παπουτσιών, θα μας φέρει πιο κοντά στην άψογη εικόνα των ποδιών μας και θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε ελκυστικά και άψογα πέλματα, έτοιμα για τις πιο όμορφες καλοκαιρινές εμφανίσεις!

capsAbbvie
GSK