Απλότητα: Η λέξη-κλειδί για φέτος! | Ομορφιά - planbemag.gr
Plan Be Mag
Ομορφιά

Απλότητα: Η λέξη-κλειδί για φέτος!

Μόδα είναι και γυρίζει, και παρασύρει και την ομορφιά! Μακιγιάζ, μαλλιά και νύχια αλλάζουν κάθε σεζόν τους κανόνες τους και μας ζητούν να τους ακολουθήσουμε.

Γράφει η Άρτεμις Καράγιαννη

Κάθε χρόνο, οι τάσεις ομορφιάς ξεκινούν από τις μητροπόλεις της Μόδας, για να φτάσουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Μηνύματα γεμάτα χρώματα, υφές, συνδυασμούς, στιλ, θηλυκότητα, έμπνευση. Trends που έρχονται για να καθοδηγήσουν και να δώσουν όμορφες απαντήσεις στις γυναικείες ερωτήσεις: Πώς θα βαφτούμε και πώς θα χτενιστούμε αυτή τη σεζόν; Τι χρώματα θα κυριαρχήσουν στις παλέτες και ποιο στιλ θα μας καταστήσει μέσα στη μόδα;

Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο, Νέα Υόρκη, Τόκυο εκπέμπουν σε ρυθμούς ομορφιάς και μας προσκαλούν να τους ακολουθήσουμε, όπου κι αν βρισκόμαστε, προσαρμόζοντας πάντα τις τάσεις στο δικό μας, προσωπικό στιλ.

Ανεπιτήδευτη, φυσική ομορφιά
Τα τελευταία χρόνια, τα δεδομένα έχουν απλουστευθεί. Από την ανάγκη να κάνουμε τη διαφορά με έντονες εμφανίσεις ή να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα εντυπωσιασμού, οι τάσεις μάς ζητούν να ρίξουμε τους τόνους και να υιοθετήσουμε μια “ήσυχη” κομψότητα. Απλότητα και φυσικότητα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των τάσεων, αφήνοντας μόνο μερικές εκλάμψεις φανταχτερών στοιχείων να κάνουν την εμφάνισή τους, αλλά μόνο για τις πασαρέλες και τα editorials.
Τα trends ομορφιάς που καταφέρνουν να περάσουν απέναντι και να εισβάλουν στη δική μας καθημερινότητα μιλούν ξεκάθαρα για μια φυσική ομορφιά που μοιάζει ανεπιτήδευτη, χωρίς πολλή προσπάθεια από πίσω, και με γνώμονα την προσωπικότητα της κάθε γυναίκας. Αυτό, άλλωστε, είναι και το πιο σημαντικό στοιχείο σε οποιοδήποτε μακιγιάζ, σε οποιοδήποτε χτένισμα, σε οποιαδήποτε εμφάνιση. Και μας αρέσει πολύ!

Μακιγιάζ
Νούμερο ένα στο θέμα “μακιγιάζ” ήταν και παραμένει η αψεγάδιαστη επιδερμίδα. Όσο οι εταιρείες καλλυντικών προτείνουν συνεχώς νέα προϊόντα που απογειώνουν το χρώμα και προσθέτουν στοιχεία στο μακιγιάζ μας, τόσο επιστρέφουμε παράλληλα στο σπουδαιότερο όλων: την ομορφιά του δέρματος, σε κάθε ηλικία. Ξεκινώντας από εκεί, λοιπόν, επιμένουμε μαζί με τους μεγάλους οίκους σε μια καθαρή, φωτεινή επιδερμίδα που δεν δείχνει βαμμένη, ούτε προδίδει προσπάθεια μπροστά στον καθρέφτη. Αντίθετα, μοιάζει εντελώς φυσική και δανείζεται τη φρεσκάδα της νεότητας, το ροδαλό των ζυγωματικών μετά από ένα γρήγορο περπάτημα και τη λάμψη που αφήνει πίσω του το φως των κεριών. Αυτά προσπαθούν και οι μεγάλοι οίκοι να προτείνουν και η κοσμητολογία να πετύχει. Και, πράγματι, είναι ό,τι πιο όμορφο μπορεί να θελήσει κάποια γυναίκα από την επιδερμίδα της.
Σε αυτόν τον καμβά προστίθεται η μεγαλύτερη τάση των τελευταίων ετών, τα Highlighters, που καταφέρνουν να δώσουν έξτρα glamour στην ακτινοβολία της επιδερμίδας, ενώ όταν συνδυάζονται με τις μπρονζέ αποχρώσεις, που και φέτος είναι η μεγάλη μας αδυναμία, τότε το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό. Οι χρυσαφί, γήινοι τόνοι του καλοκαιριού κάνουν μάτια, μάγουλα και χείλη να μοιάζουν σαν να έχουν αγγιχτεί απαλά από τον ήλιο, ενώ τα χείλη δεν είναι πλέον τόσο ματ όσο τις προηγούμενες χρονιές, αλλά παιχνιδίζουν με το μεταλλιζέ και το υγρό, σέξι αποτέλεσμα.

Μαλλιά
Απλότητα και ευκολία. Αυτό έδειξαν οι πασαρέλες των μεγάλων οίκων και η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο μας αρέσει, αλλά μας βολεύει κιόλας. Τα μαλλιά αυτή τη σεζόν παραμένουν επιμελώς ατημέλητα, είτε σε χαμηλές κοτσίδες είτε σε χαλαρά σινιόν, ενώ στην εκδοχή του μη πιασμένου, τα ανάλαφρα κύματα (που τόσο λατρεύουμε το καλοκαίρι) έχουν την τιμητική τους.
Μια δυναμική επιστροφή είναι και αυτή του wet look σε διάφορες εκδοχές που εντυπωσιάζουν, όπως σε πιασμένα μαλλιά, σε μισά πιασίματα ή εντελώς αφημένα και χτενισμένα προς τα πίσω. Το λουκ των βρεγμένων μαλλιών σε βραδινές εμφανίσεις, άλλωστε, το έχουμε δει να κυριαρχεί στις τελευταίες σεζόν, αλλά αυτή τη φορά το είδαμε να “παίζει” και σε πιο sporty και πρωινά λουκ, συνδυασμένο με πιο αθλητικά λουκ που το απενοχοποίησαν από καθαρά επίσημο χτένισμα.
Ως προς τα χρώματα, οι πιο γλυκές και γήινες αποχρώσεις έχουν αφήσει πίσω τους τα έντονα κόκκινα και σχεδόν άσπρα ξανθά, με αποτέλεσμα τα ξανθά της άμμου, τα γλυκά καστανά και τα “ήσυχα” κόκκινα να είναι στο προσκήνιο.

Νύχια
Τα νύχια τα τελευταία χρόνια μακραίνουν απειλητικά! Γίνονται ολοένα και πιο σημαντικά στοιχεία σε μια εμφάνιση, ενώ καμιά φορά αποτελούν και κυρίαρχο κομμάτι ενός λουκ. Τα μεγάλα μήκη και τα έντονα χρώματα που προτείνουν οι οίκοι και γι’ αυτό το καλοκαίρι αποδεικνύουν ότι η τάση αυτή όχι μόνο δεν έφυγε, αλλά εξελίχθηκε και θα μας απασχολήσει για αρκετό καιρό ακόμη. Το σχήμα τους είναι στρογγυλό ή με έντονη γωνία, αφήνοντας πίσω κάθε σοβαρό τετράγωνο που είχαμε συνηθίσει, και δανείζονται την ένταση χρωμάτων, όπως το πράσινο, το κίτρινο και το πορτοκαλί, συχνά με επιπρόσθετα σχέδια και patterns.
Για τις πιο συντηρητικές από εμάς, οι τάσεις μιλούν για χρωματική απελευθέρωση, καθώς ακόμα και χρώματα χαρακτηρισμένα “χειμερινά”, όπως είναι το μαύρο ή το σκούρο γκρι, θα βρεθούν στις παραλίες και στα καλοκαιρινά μας λουκ χωρίς καμία ενοχή. Παρόλ’ αυτά, τα παστέλ λευκά και nude χρώματα δεν μπορούν να μείνουν εκτός. Αντιθέτως, θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις παλέτες του καλοκαιριού, την ίδια στιγμή που πιο “περίεργα” γαλλικά μανικιούρ και κλασικά κόκκινα θα αποδείξουν πως οι πιο διαχρονικές επιλογές –και πιο αγαπημένες των ανδρών, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία– θα κρατήσουν τα ηνία των φετινών τάσεων και θα ικανοποιήσουν τις περισσότερες γυναίκες.