Ομορφιά στο σύνολο Στόχος: Το ιδανικό σώμα! | Ομορφιά - planbemag.gr
Plan Be Mag
Ομορφιά

Ομορφιά στο σύνολο
Στόχος: Το ιδανικό σώμα!

Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας βρίσκεται τόσο κοντά! Αρκεί να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, να εμπιστευτούμε την Κοσμητολογία και να κάνουμε όμορφες προσπάθειες!

Γράφει η Άρτεμις Καράγιαννη 

To τέλειο σώμα για την κάθε γυναίκα δεν είναι αυτό που μοιάζει με το μοντέλο στο εξώφυλλο ενός περιοδικού ή τη φιγούρα σε μια καμπάνια εσωρούχων. Το τέλειο σώμα για την κάθε γυναίκα είναι η καλύτερη εκδοχή του αποτελέσματος που έχει προδιαγράψει η γενετική της ταυτότητα και έχουν ορίσει οι συνήθειες στη ζωή της. Αυτό, λοιπόν, το τέλειο σώμα για την κάθε μια από εμάς πρέπει να είναι ο στόχος για τους μήνες που έρχονται, έτσι ώστε να μη μας βρουν εκτεθειμένες μέσα στα μαγιό και τα καλοκαιρινά μας ρούχα. Πώς θα το πετύχουμε;

Διατροφή και άσκηση, άσκηση και διατροφή
Με όποια σειρά και αν τα γράψουμε, όλοι ξέρουμε ότι είναι εξίσου σημαντικά στον αγώνα μας για ένα όμορφο σώμα. Κανείς δεν απέκτησε τους γλουτούς που επιθυμούσε, τρώγοντας burger χωρίς σταματημό στον καναπέ. Ο συνδυασμός της σωστής διατροφής με την κατάλληλη άσκηση είναι μοναδική επιλογή τρόπου ζωής, για να επιτύχουμε ένα όμορφο σώμα.
Είναι γνωστό πως η κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος δεν αγαπούν την καθιστική ζωή, τα λιπαρά, το αλκοόλ και ό,τι επιβαρύνει γενικώς τη συνολική μας εικόνα. Η συστηματική αερόβια άσκηση και η παράλληλη ενδυνάμωση είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός, για να δώσουμε στην καύση λίπους το εναρκτήριο σήμα και στους μυς μας έναν λόγο να γίνουν πιο δυνατοί. Αυτά, σε συνάρτηση με την αποχή από το κάπνισμα και τη στενή παρακολούθηση της ορμονικής μας εικόνας, θα μας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά σε ένα σώμα με λιγότερες ατέλειες.
Όταν έχουμε θέσει, λοιπόν, αυτά τα θεμέλια στην καθημερινότητά μας, είμαστε έτοιμοι να χτίσουμε και σε επίπεδο περιποίησης.

Όλα ξεκινούν από το μπάνιο
Τα δεδομένα έχουν πλέον αλλάξει. Η κυτταρίτιδα που τόσο μας ενοχλεί, η όψη του δέρματός μας που μας χαλάει τη διάθεση και κάθε ατέλεια που μας κάνει να κρυβόμαστε πίσω από τα ρούχα μας και μακριά από τον καθρέφτη μας, αντιμετωπίζονται πλέον πιο ολιστικά. Εκτός της αλλαγής του τρόπου ζωής και της κρέμας κατά της κυτταρίτιδας που θυμόμαστε ξανά τέτοια εποχή, υπάρχει ένα μεγάλο κενό που πρέπει να γεμίσουμε. Αυτό το κενό έχει επιστημονικά αποδειχθεί πως κλείνει με τη σωστή φροντίδα που ξεκινάει από το μπάνιο μας, όλο τον χρόνο.
Πρώτο βήμα σε αυτό το κομμάτι είναι η απολέπιση, μια διαδικασία που ολοένα και περισσότερο αποδεικνύεται θαυματουργή για την εικόνα της επιδερμίδας μας. Η συστηματική απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από το σώμα έχει τρία βασικά οφέλη που ευνοούν τον αγώνα μας κατά της όψης φλοιού πορτοκαλιού: αποσυμφορεί τις παθούσες περιοχές από ό,τι περιττό, αφήνει “καθαρό” χώρο στα συστατικά των προϊόντων μας για να δράσουν και λειαίνει την εικόνα της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα εκείνη να δείχνει πιο όμορφη, ακόμα και υπό τον ήλιο. Έπειτα, ο καθαρισμός του σώματος με κινήσεις μασάζ –και, αν μπορούμε, όχι με καυτό νερό– που διαρκούν κάποια λεπτά, όσο εμείς απολαμβάνουμε το μπάνιο μας, τονώνει το δέρμα μας και βελτιώνει την όψη του. Η παράλληλη χρήση κατάλληλων εργαλείων που έχουν δημιουργηθεί για να μας βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, όπως λούφες και σφουγγάρια με ειδικά “δόντια”, κάνουν πιο απλή την προσπάθειά μας.
Κάθε μπάνιο μας, λοιπόν, πρέπει να είναι μια μικρή ιεροτελεστία ομορφιάς, που οφείλουμε να την απολαμβάνουμε και να την αντιμετωπίζουμε ως ένα μικρό λιθαράκι στο οικοδόμημα ενός καλύτερου σώματος.

Καλλυντική βοήθεια
Το αγαπημένο κομμάτι όλης αυτής της διαδικασίας για τις γυναίκες είναι τα καλλυντικά. Γιατί; Μα επειδή είναι το πιο εύκολο από όλα και επειδή κάθε προϊόν υπόσχεται πράγματα που κάθε γυναίκα θέλει να πιστέψει! Μόνο που αυτά γίνονται πράξη μόνο όταν τα τοποθετήσει κανείς σε ένα μωσαϊκό πραγμάτων και συνηθειών που οδηγούν προς την ίδια κατεύθυνση, δηλαδή τη βελτίωση της εικόνας του σώματός μας.
Η επιλογή του κατάλληλου προϊόντος είναι η πρώτη και βασική κίνηση που πρέπει να ακολουθήσουμε. Αν οι ανάγκες μας είναι αρκετές, όπως π.χ. αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, σύσφιξη της κοιλιάς και καταπολέμηση των ραγάδων, δεν μας περιορίζει κανείς από το να έχουμε όλα τα προϊόντα στην καθημερινή μας ρουτίνα, καθώς η χρήση του ενός δεν αποκλείει τη χρήση του άλλου. Αντίθετα, όταν η φροντίδα μας είναι τόσο σφαιρική, είμαστε και εμείς πιο επιμελείς και την εντάσσουμε στην καθημερινότητά μας.

Στη σύγχρονη κοσμητολογία, υπάρχουν και προϊόντα που συνδυάζουν ανάγκες, όπως π.χ. κυτταρίτιδα και αδυνάτισμα, με αποτέλεσμα με μία και μόνο σύνθεση, να επιτυγχάνουμε περισσότερα. Οι φόρμουλες της εποχής είναι αρκετά προηγμένες και μας βοηθούν να βλέπουμε αποτελέσματα πιο άμεσα. Στην αγορά μπορούμε να βρούμε υφές, μυρωδιές, συσκευασίες και συνθέσεις που ταιριάζουν σε κάθε γούστο, αλλά και σε κάθε πορτοφόλι, ενώ είναι πολύ σημαντικό να μην αφήνουμε μέρα χωρίς να εφαρμόζουμε αυτά που έχουμε επιλέξει.
Για τις πιο δύσκολες από εμάς, οι θεραπείες νύχτας είναι μια λύση που μας βοηθάει να φροντίζουμε τον εαυτό μας χωρίς να χρειαστεί να περιμένουμε για να ντυθούμε ή να κάνουμε άτσαλες εφαρμογές όσο βιαζόμαστε το πρωί.

Η δύναμη του μασάζ
Τα χέρια κάνουν θαύματα! Και το θαύμα αυτό μπορεί να μην είναι ότι θα εξαφανιστεί η κυτταρίτιδα, αλλά σίγουρα η εικόνα του σώματος θα αλλάξει όσο εμείς ασκούμε τις κατάλληλες πιέσεις στην επιδερμίδα μας.
Αυτές οι πιέσεις έχουν συγκεκριμένο τρόπο που πρέπει να εκτελούνται: Με τα πόδια τοποθετημένα σε κάποιο χαμηλό ύψωμα ώστε να δημιουργείται μια μικρή γωνία, αρχίζουμε από το γόνατο και με κυκλικές κινήσεις προς τα πάνω να απλώνουμε την κρέμα μας. Όταν φτάσουμε στον γλουτό, αρχίζουμε ξανά από κάτω και δεν ξεχνάμε τις περιοχές πίσω από τα γόνατα, πίσω από τον μηρό και στο εσωτερικό τους. Η πίεση που ασκούμε είναι μέτρια και χρησιμοποιούμε όλα μας τα δάχτυλα, ώστε να καλύπτουμε μεγαλύτερη επιφάνεια και να έχουμε καλύτερο έλεγχο της παλάμης μας.

Φυσικά, αν πονάμε, σημαίνει ότι δεν κάνουμε κάτι σωστά και πρέπει να μειώσουμε την έντασή μας. Η πεποίθηση ότι η πολλή πίεση έχει αποτελέσματα που “λιώνουν” το πρόβλημα είναι λανθασμένη και δεν ταιριάζει με τις αποδεδειγμένες τεχνικές της σύγχρονης εποχής.
Αυτές τις κινήσεις μασάζ καλό είναι να τις εκτελούμε κάθε φορά που απλώνουμε μια κρέμα στο σώμα μας, όχι μόνο αδυνατιστική, ώστε να εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία που μας δίνεται να προσφέρουμε λίγη ενεργοποίηση και τόνωση στο εσωτερικό της επιδερμίδας μας. Ειδικά αν το τηρούμε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, θα έχουμε αποτελέσματα που θα μας κάνουν να χαμογελάμε κάθε φορά που συναντάμε το γυμνό μας είδωλο μπροστά στον καθρέφτη.