Beauty SOS: Τα σημεία που πρέπει να προσέξετε

Κάθε άνθρωπος έχει τα… ευαίσθητα σημεία του και αυτό δεν αφορά μόνο στον χαρακτήρα ή στην ψυχή του. Ευαίσθητα σημεία υπάρχουν και στο σώμα μας και ζητούν από εμάς περισσότερη προσοχή!

Υπάρχουν άτομα που ακολουθούν πιστά μια συγκεκριμένη ρουτίνα περιποίησης. Και άλλα, που κάνουν μόνο τα “βασικά”: Μπάνιο, λούσιμο, καμιά φορά ενυδατική, αντηλιακό όποτε το θυμηθούν, ενώ τα εξειδικευμένα προϊόντα μπαίνουν στο πρόγραμμα συνήθως κάποια Κυριακή- κι αυτό σπάνια. Με αυτήν τη λογική, ικανοποιούμε τις καθημερινές βασικές μας ανάγκες, ξεχνάμε όμως να δώσουμε στον εαυτό μας την περιποίηση που του αξίζει. Έτσι, υπάρχουν πάντα σημεία του σώματος που περιμένουν με ανυπομονησία τη φροντίδα μας. Τα σωστά προϊόντα και το σωστό focus σε ευαίσθητες περιοχές θα μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα, χωρίς κόπο και χωρίς χρόνο!

Μάτια

Όλοι ξέρουμε πως η περιοχή γύρω από τα μάτια έχει αυξημένες απαιτήσεις καθώς είναι πολύ ευαίσθητη. Η επιδερμίδα που την καλύπτει, είναι αρκετά πιο λεπτή από το υπόλοιπο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να είναι και πιο ευαίσθητη. Αυτός είναι και ο λόγος που διακρίνουμε μαύρους κύκλους ή άλλα σημάδια στην περιοχή αυτή, καθώς η λεπτή φύση του δέρματος, το καθιστά πιο διαφανές.

Επίσης, η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι εκείνη που προδίδει συνήθως την ηλικία μας ή τις εκφράσεις που κάνουμε στην καθημερινότητά μας, γεγονός που την ορίζει ως προβληματική ζώνη στο μυαλό των γυναικών. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να φροντίζουμε την επιδερμίδα των ματιών μας με τα κατάλληλα προϊόντα. Κρέμες και οροί έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό, για να ενυδατώσουν την περιοχή, να αντισταθούν στα σημάδια του χρόνου και της έκφρασης και να καταστήσουν την όψη της νεανική και φρέσκια. Πέρα, όμως, από τις κατάλληλες συνθέσεις στα εξειδικευμένα προϊόντα, σημαντικό ρόλο παίζει και ο τρόπος με τον οποίο απλώνουμε ένα προϊόν. Η ευαισθησία της περιοχής δεν συγχωρεί βίαιες κινήσεις. Προτιμήστε τις μικρές, ταμποναριστές κινήσεις, ιδανικά με τον παράμεσο, καθώς μπορεί να “σηκώσει” μέχρι ένα επίπεδο δύναμης.

Φτέρνες

Σηκώνουν όλο το βάρος της ύπαρξής μας και αυτό και μόνο τις ταλαιπωρεί, ειδικά όταν βρίσκονται εκτεθειμένες σε δύσκολες επιφάνειες. Οι φτέρνες σκληραίνουν, ξεφλουδίζουν, κάνουν τη δική τους μικρή “επανάσταση”.

Η φροντίδα από μέρους μας πρέπει να είναι διαρκής και εντατική. Το κύριο βήμα είναι, η ενυδάτωση της περιοχής έπειτα από ένα ζεστό μπάνιο που θα μαλακώσει την περιοχή –καλό είναι να προηγηθεί και τρίψιμο με ελαφρόπετρα, ώστε να απομακρυνθούν οι περιττές στρώσεις δέρματος. Προσοχή στις υπερβολές! Η εμμονή με το τρίψιμο της φτέρνας μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα! Η φύση έχει δημιουργήσει τις “ανωμαλίες” στη φτέρνα για να μπορεί να αντέχει το έργο της, οπότε η συνεχής επέμβαση σε αυτό απλώς κινητοποιεί το δέρμα να δημιουργεί ξανά το πρόβλημα. “Μέτρον άριστον” λοιπόν.

Λαιμός και ντεκολτέ

Πόσες φορές ξεχνάμε να περιποιηθούμε αυτά τα σημεία; Οι ευαίσθητες περιοχές του λαιμού και του ντεκολτέ έχουν λεπτότερη επιδερμίδα από τα υπόλοιπα σημεία- ως εκ τούτου είναι αρκετά πιο ευαίσθητες και απαιτούν ειδική περιποίηση.

Επίσης, το γεγονός ότι είναι συνήθως εκτεθειμένες στον ήλιο, χωρίς την απαραίτητη αντηλιακή προστασία, καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για έξτρα περιποίηση, αφού η αφυδάτωση και τα σημάδια φωτογήρανσης από τις ηλιακές ακτίνες όχι μόνο δεν θα αργήσουν να φανούν, αλλά και θα είναι ορατά σε όλους με ένα ανοιχτό ντεκολτέ.

Οι εξειδικευμένες κρέμες για το περίγραμμα του λαιμού, τον λαιμό και το ντεκολτέ αποτελούν ένα πολύτιμο δώρο για το θηλυκό τρίγωνο λαιμού-ώμων-ντεκολτέ μιας γυναίκας και είναι σημαντικό να ενταχθούν στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης.

Τριχωτό της κεφαλής

Νομίζουμε πως επειδή κρυβόμαστε πίσω από τις χιλιάδες των τριχών μας ότι το κεφάλι μας δεν είναι ευαίσθητο. Ισχύει όμως το αντίθετο! Όχι μόνο είναι ευαίσθητο, αλλά μας το δείχνει με χίλιους -δυο τρόπους, που είτε δε βλέπουμε, είτε αγνοούμε, είτε δεν τους καταλαβαίνουμε. Έτσι, όταν το κεφάλι μας μάς τρώει, όταν αντιδρά με υπερβολική ξηρότητα και ενοχλητικές άσπρες νιφάδες, όταν ξαφνικά νιώθουμε το δέρμα κάτω από τα μαλλιά μας να μας τραβάει, τότε έχουμε φτάσει στο σημείο που το ταλαιπωρημένο τριχωτό “διαμαρτύρεται έντονα”.

Αν έχουμε ήδη κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα, τότε πρέπει να ψάξουμε την κατάλληλη καθημερινή φροντίδα, ενώ αν δεν έχουμε εντοπίσει ακόμα τα σημάδια κάποιου προβλήματος είναι καλό να τα προλάβουμε, σκεπτόμενοι απλώς ότι και το κεφάλι μας έχει ανάγκη από φροντίδα. Ο κομμωτής μας μπορεί να μας βοηθήσει να διαλέξουμε μια σωστή καθημερινή σειρά περιποίησης, που θα σέβεται το τριχωτό μας, ενώ αν το πρόβλημά μας είναι μεγαλύτερο, τότε μπορούμε να συμβουλευτούμε τον δερματολόγο ή τον φαρμακοποιό μας.

Αγκώνες και γόνατα

Αρκεί να αγγίξουμε τους αγκώνες ή τα γόνατά μας, για να καταλάβουμε την φθορά και τη σκλήρυνση του δέρματος στην επιφάνειά τους. Οι επιφάνειες αυτές είναι πιο τραχιές και πιο ταλαιπωρημένες, στην ουσία όμως η φύση τις έχει προορίσει για αυτόν τον σκοπό.

Εμείς οφείλουμε να φροντίζουμε αυτά τα ευαίσθητα σημεία όσο περισσότερο μπορούμε, με την κατάλληλη φροντίδα που αφορά στη σωστή ενυδάτωσή τους. Μια ενυδατική κρέμα σώματος είναι απαραίτητη για να δώσουμε στα σημεία αυτά την ενυδάτωση που χρειάζονται και να επαναφέρουμε τα επίπεδα της υγρασίας τους.

Αν, μάλιστα, η κρέμα μας έχει και επανορθωτικές ιδιότητες, ακόμη καλύτερα! Η καταπραϋντική δράση των συστατικών της θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους ταλαιπωρημένους αγκώνες και τα κουρασμένα γόνατα!

Της Αρτέμιδας Καράγιαννη