New beauty season: Στόχοι και μυστικά

Κάθε νέα σεζόν φέρνει νέους στόχους. Ανεξάρτητα με το πόσους και ποιους από αυτούς θα μπορέσουμε τελικά να επιτύχουμε, οφείλουμε να τους θέσουμε και να βαδίσουμε με πρόγραμμα προς την επίτευξή τους. Ποιοι είναι αυτοί και τι στρατηγική πρέπει να χαράξουμε για να φτάσουμε στην επιτυχία;

Γράφει η Άρτεμις Καράγιαννη

Η ενυδάτωση στην πρώτη γραμμή

Το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά μας είναι πιο αφυδατωμένα από ποτέ. Ο ήλιος μπορεί να γλύκανε τις μέρες μας και να άφησε τα όμορφα σημάδια του πάνω μας, μείωσε τα επίπεδα υγρασίας και έφερε στο προσκήνιο την έντονη ξηρότητα. Η νέα αυτή συνθήκη πρέπει να αλλάξει και ο τρόπος είναι απλός. Η καθημερινή ενυδάτωση στο πρόσωπο είναι απαραίτητη, ενώ μια έντονα ενυδατική μάσκα θα κάνει ακόμα πιο επιτυχημένη την προσπάθεια για επαναφορά της υγρασίας στην επιδερμίδα. Η καταπολέμηση της έντονης ξηρότητας που άφησε πίσω του ο ήλιος είναι και ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς για τη νεανική εμφάνιση του δέρματος, γεγονός που καθιστά την ενυδάτωση ακόμα πιο απαραίτητη. Ένα καλά ενυδατωμένο πρόσωπο αντιστέκεται καλύτερα στα σημάδια του χρόνου και δεν αφήνει γραμμές και ρυτίδες να σχηματιστούν στην επιδερμίδα. Σχετικά με το σώμα, η κρέμα σώματος πρέπει να γίνει αγαπημένη συνήθεια μετά το μπάνιο, αλλά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα. Το δέρμα διψάει και θα απορροφήσει σε χρόνο dt την ενυδατική φόρμουλα που θα του προσφέρουμε. Παράλληλο μασάζ τη στιγμή που ενυδατώνουμε το σώμα μας είναι το μυστικό για να δούμε και την υφή της επιδερμίδας μας να αλλάζει. Τα μαλλιά μας είναι επίσης αφυδατωμένα και ζητούν την προσοχή μας. Μια ανανεωτική επίσκεψη στο κομμωτήριο είναι η πρώτη κίνηση επανόρθωσης, ενώ η μάσκα θα πρέπει να επεμβαίνει με την ισχυρή της δράση σε κάθε λούσιμο. Ένα tip για προχωρημένους μας ζητάει να κάνουμε κάτι απλό, αλλά πολύ αποτελεσματικό: Ένα λάδι μαλλιών στις άκρες και τύλιγμα με ένα πετσέτα για 20 λεπτά και η τρίχα μεταμορφώνεται, έτοιμη να μπει πιο λαμπερή στη νέα σεζόν.

Το αντηλιακό παραμένει

Δεν έπρεπε, άλλωστε, να φύγει ποτέ από την καθημερινότητά μας! Αν το καλοκαίρι είναι η εποχή του αντηλιακού για το σώμα, το πρόσωπο δε γνωρίζει τέτοιους περιορισμούς. Σε περίπτωση που η αντηλιακή προστασία δεν ήταν στη ρουτίνα μας, τώρα πρέπει να εισβάλλει χωρίς επιστροφή και να γίνει καθημερινή, πρωινή συνήθεια. Αν η σύνθεση του αντηλιακού δεν σας αρέσει και σας πέφτει βαριά, δοκιμάστε κρέμα με SPF ή την πολύ αγαπητή κατηγορία των ΒΒ ή CC κρεμών που προστατεύουν την επιδερμίδα προσφέροντας πολλές άλλες παράλληλες δράσεις. Αν φορέσετε για κάποιο καιρό αντηλιακό στην πόλη θα δείτε πόσο θα αλλάξει η καθημερινότητά σας, μέχρι να φτάσετε στο σημείο να νιώθετε “γυμνές” αν βγείτε στο δρόμο χωρίς δείκτη προστασίας. Ένας ακόμη καλός τρόπος να είστε προστατευμένες είναι να επιλέξετε foundation ή πούδρα με δείκτη προστασίας για να μην ξεχνάτε ποτέ να το φοράτε! Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να έχετε ένα άλλο προϊόν για τις βραδινές σας εμφανίσεις, καθώς τα αντηλιακά φίλτρα το βράδυ δεν χρησιμεύουν σε κάτι, αντίθετα επιβαρύνουν τηνεπιδερμίδα χωρίς λόγο.

Απολέπιση, τώρα και συχνά

Αν κάνουμε μια μικρή έρευνα, θα ανακαλύψουμε πως οι γυναίκες απολεπίζουν το πρόσωπο και το σώμα τους όποτε το θυμηθούν, κυρίως κοντά σε γιορτές ή πριν το καλοκαίρι. Αυτή η επιλεκτική τακτική δεν είναι σωστή και δε βοηθάει το δέρμα να αναπνεύσει όπως πρέπει, δηλαδή απελευθερωμένο από τα νεκρά κύτταρα και ό,τι περιττό το επιβαρύνει. Στο πρόσωπο η απολέπιση πρέπει να είναι εβδομαδιαία συνήθεια που θα ανανεώνει την επιδερμίδα. Τα ευεργετικά αποτελέσματα του peeling θα βοηθήσουν την περιποίηση να δρα περισσότερο και το μακιγιάζ να στρώνει καλύτερα. Με τον καιρό αυτά τα αποτελέσματα θα είναι πιο εμφανή και η υγιής όψη της επιδερμίδας θα καταστήσει την απολέπιση ένα αναπόσπαστο κομμάτι της φροντίδας του προσώπου. Σχετικά με το σώμα, το scrub σώματος είναι ένα δώρο για το δέρμα, ειδικά για τις γυναίκες που έχουν την ανησυχία της όψης της επιδερμίδας, όπου η χαλάρωση ή η κυτταρίτιδα σε σημεία όπως οι γλουτοί κάνουν την εμφάνισή τους. Ένα καλά απολεπισμένο δέρμα δείχνει πιο όμορφο και δεν αφήνει τα νεκρά κύτταρα να μπουν ανάμεσα από εκείνο και την ισχυρή δράση της συσφιγκτικής περιποίησης. Γι’ αυτό, απολεπίστε τακτικά πρόσωπο και σώμα και δείτε πόσο πιο όμορφη θα είναι η επιδερμίδα σας! Προσοχή: αν υποφέρετε από ακμή ή άλλα δερματικά προβλήματα συμβουλευτείτε πρώτα τον δερματολόγο σας, ενώ μην πέσετε στην παγίδα της υπεραπολέπισης, γιατί θα τραυματιστείτε και δε θα έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

Μυστικά καθημερινότητας

Τα τρικ φροντίδας και η καλλυντική περιποίηση αποτελούν τη μία όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη αφορά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το πρόσωπο και το σώμα μας μέσα από τις υπόλοιπες συνήθειες της καθημερινότητάς μας. Πρώτος βασικός παράγοντας είναι η σωστή διατροφή και η ενυδάτωση εκ των έσω, με τα θρεπτικά συστατικά και το νερό να αποτελούν συμμάχους ομορφιάς και επανόρθωσης για την επιδερμίδα. Τα λιπαρά, το αλκοόλ, η αφυδάτωση δεν βοηθούν το δέρμα να λάμψει, όμως η είσοδος των σωστών τροφών (φρούτα, λαχανικά, καλά λιπαρά) και του νερού στην καθημερινότητα θα επαναφέρει την υγεία και την όμορφη όψη στην επιδερμίδα. Παράλληλα, η άσκηση -πάντα χωρίς μακιγιάζ!- θα αναζωογονήσει τον οργανισμό και αμέσως θα κάνει πρόσωπο και σώμα να δείχνουν πιο όμορφα, ενώ η προσπάθεια για διαχείριση του στρες θα μειώσει τις πιθανότητες για ψυχογενείς συνέπειες, όπως είναι τα σπυράκια, η ξηρότητα και η θαμπή όψη της επιδερμίδας. Τέλος, καθαρές μαξιλαροθήκες και πετσέτες, σπίτι χωρίς σκόνη και καθαρά χέρια είναι καθοριστικοί παράγοντες για μια προσπάθεια επανόρθωσης που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ομορφιά!Abbvie
GSK
BMS