The Brow project

Τα φρύδια μας αποτελούν την κορνίζα του προσώπου μας, τον ορισμό της έκφρασής μας και την ταυτότητα του στιλ μας, γι΄αυτό και απαιτούν από εμάς τη μέγιστη προσοχή και φροντίδα μας.

γράφει η Άρτεμις Καράγιαννη

Στα χέρια σας πέφτει ένα παλιό άλμπουμ με φωτογραφίες από τα φοιτητικά σας χρόνια. Αρχίζετε και το ξεφυλλίζετε, κι ενώ σας εντυπωσιάζει η νεανικότητα και η φρεσκάδα που παρουσιάζει η εικόνα σας, κάτι σας ενοχλεί. Με μια πιο προσεκτική ματιά, το καταλαβαίνετε αμέσως: είναι τα φρύδια σας! Παρά τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας, την αψεγάδιαστη όψη των είκοσι χρόνων και τη χαρά της εποχής, ένα τόσο μικρό κομμάτι του προσώπου σας κρίνεται τόσο ικανό να “χαλάσει” αυτή τη φρέσκια εικόνα. Εδώ, λοιπόν, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά η σημασία των φρυδιών και η καθοριστική τους συμβολή στην εικόνα του προσώπου μας. Τα λάθη στο μήκος, το σχήμα και το μακιγιάζ των φρυδιών, μπορεί να στερήσουν από την εμφάνισή μας την κομψότητα, το στιλ, ακόμη και τη νεανική όψη που τόσο επιδιώκουμε όλες οι γυναίκες.

Brow Trend Alert
Τι λένε, όμως, οι τάσεις της εποχής για την εικόνα των φρυδιών μας; Ευτυχώς, οι τάσεις των τελευταίων ετών έχουν “απαγορεύσει” τα πολύ λεπτά, κοντά φρύδια που θεωρούνταν must-have πριν αρκετά χρόνια, και μας ζητούν να ακολουθήσουμε τη σικ λογική των γεμάτων φρυδιών. Αυτό μπορεί να μας ταλαιπώρησε, καθώς είναι δύσκολο να επαναφέρουμε όγκο σε φρύδια που συνήθισαν να βγαίνουν μανιωδώς και, άρα, έχασαν τη δύναμή τους. Όμως αυτό μας ευχαριστεί, καθώς είναι ξεκάθαρα ό,τι πιο σωστό επέβαλαν τα trends μέσα στον τελευταίο αιώνα.
Και ενώ η Μάρλεν Ντίτριχ ξύριζε τα φρύδια της γιατί ήταν της μόδας, σήμερα θα επέμενε να τα δει όσο πιο χοντρά και εφηβικά γίνεται, αφού αυτή η εικόνα είναι, τελικώς, και η πιο φυσική και ελκυστική για μια γυναίκα.
Παράλληλα, το γεμάτο φρύδι αποδεικνύεται και ένεση νεότητας για το πρόσωπο, αφού ακολουθεί τους κανόνες της φύσης: μια νέα γυναίκα έχει εν γένει πιο χοντρά φρύδια από μια πιο ώριμη, της οποίας τα τριχάκια της περιοχής πέφτουν με το πέρασμα των χρόνων. Επομένως, τα πιο πλούσια φρύδια σε μια πιο προχωρημένη ηλικία, δίνουν ένα νεανικό boost με τον πιο εύκολο και οικονομικό τρόπο!
Πλέον οι τάσεις συγχωρούν και φρύδια που δεν είναι απολύτως καθαρισμένα ή δεν έχουν χτενιστεί στην εντέλεια, ειδικά σε πιο νεαρές ηλικίες, που η ανεμελιά της εικόνας είναι πολλές φορές και ιδιαίτερα γοητετυτική. Ως προς τα σχήματα, οι τάσεις επιμένουν και εδώ στο φυσικό. Ακολουθώντας τη φυσική τάση των φρυδιών και με μια καλλωπιστική δράση που βελτιώνει τη βάση που ορίζει το DNA μας, πετυχαίνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που ταιριάζει άψογα στη δική μας εικόνα.

Βγάζοντας τα φρύδια
Η καλύτερη επιλογή που μπορούμε να κάνουμε είναι να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό. Έτσι, θα πάρουμε επαγγελματική βοήθεια σε μια διαδικασία, η οποία είναι λογικό να εκτελείται καλύτερα από κάποιον που μας αντικρίζει, παρά από εμάς, που θα πρέπει να κοιταζόμαστε στον καθρέφτη μας. Ακόμη και αν δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να απευθυνόμαστε σε μόνιμη βάση σε έναν τεχνίτη φρυδιών, μπορούμε τουλάχιστον να απευθυνθούμε σε εκείνον μια φορά για να μας ορίσει το ιδανικό σχήμα και, έπειτα, να “πατάμε” πάνω σε αυτό. Μέθοδοι, όπως το κερί ή η κλωστή, είναι μάλιστα πολύ αποτελεσματικές όταν τις εφαρμόζει ένας επαγγελματίας, χαρίζοντας ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα, το οποίο μπορούμε εμείς να τηρήσουμε με το τσιμπιδάκι μας.
Η σωστή δουλειά γίνεται ιδανικά στο φως του ήλιου, καθώς εκεί δεν ξεφεύγουν τριχάκια, τα οποία σε τεχνητό φως χάνονται. Ιδανική προσέγγιση είναι το “μέτρον άριστον”, καθώς ούτε το να τα βγάλουμε πολύ, ούτε να τα κοντύνουμε πολύ θα μας δώσει κολακευτικό αποτέλεσμα.
Μεγάλη σημασία έχει και το τσιμπιδάκι που θα χρησιμοποιήσουμε, καθώς ένα μη κατάλληλο ή ένα παλιό μπορεί να κόψει τις τρίχες, αντί να τις αφαιρέσει.

Σωστή περιποίηση
Τα φρύδια μας, όπως και κάθε άλλο σημείο του προσώπου μας, χρειάζονται τη δική τους, σωστή φροντίδα. Δεν αρκεί απλώς το νερό του μπάνιου ή το να περάσουμε από πάνω τον δίσκο ντεμακιγιάζ, αφού αυτό είναι μια πρόχειρη αντιμετώπιση για τη σπουδαία κορνίζα του προσώπου μας.
Καλό είναι, λοιπόν, να περάσουμε ξεχωριστά έναν δίσκο ντεμακιγιάζ πάνω από τα φρύδια με ένα προϊόν καθαρισμού ματιών ή με μια λοσιόν, ώστε να αφαιρέσουμε υπολείμματα μακιγιάζ και ρύπους. Έτσι, θα αποφύγουμε την ξηρότητα που προκαλεί η συσσώρευση προϊόντων στο σημείο, ενώ τα καθαρά φρύδια μας θα αναπνεύσουν και θα αποτελούν καθαρό καμβά για να μπορέσουμε να ζωγραφίσουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε την επόμενη φορά.
Η ενυδάτωση και η θρέψη τους είναι εξίσου σημαντική. Γι’ αυτό, πέρα από την κρέμα που εφαρμόζουμε σε όλο το πρόσωπο, μπορούμε να επιλέξουμε ένα ειδικό προϊόν περιποίησης για τα φρύδια, όπως ειδικές μάσκαρα με χυμό θρέψης ή καστορέλαιο που ενισχύει την ανάπτυξη στα τριχάκια της περιοχής. Μια εντατική φροντίδα, με τέτοια προϊόντα, θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε πλούσια τα φρύδια μας για περισσότερα χρόνια, χαρίζοντας ομορφιά διαρκείας στο βλέμμα μας.

To ιδανικό μακιγιάζ
Τα όμορφα φρύδια, αρκετές φορές, χρειάζονται λίγη βοήθεια για να δείχνουν ακόμη πιο όμορφα. Αυτό θα το επιτύχουμε, εάν επιλέξουμε το κατάλληλο μακιγιάζ με τα σωστά εργαλεία που τόσο εύκολο είναι πλέον να βρούμε στη αγορά.
Το γέμισμα των φρυδιών είναι η πρώτη και πιο βασική κίνηση, και μπορούμε πολύ εύκολα να το αποκτήσουμε με προϊόντα όπως μολύβια, σκιές ή μάσκαρα φρυδιών. Πολύ σημαντικό είναι να διαλέξουμε τη σωστή απόχρωση, καθώς ένα λάθος χρώμα μπορεί να οδηγήσει σε πολύ λάθος αποτέλεσμα. Για να ανακαλύψουμε αυτή τη σωστή απόχρωση, πρέπει να δοκιμάσουμε το χρωματολόγιο των προϊόντων που μας ενδιαφέρουν σε φυσικό φως και, ιδανικά, να βγάλουμε μια φωτογραφία για να μπορέσουμε να μελετήσουμε το αποτέλεσμα. Το χρώμα δεν είναι απαραίτητο να είναι το ίδιο με τα μαλλιά μας (ακόμη και αν έχουμε κάνει κάποια ριζική αλλαγή), αλλά ιδανικά να ακολουθεί τη φυσική μας απόχρωση.
Κάθε προϊόν δίνει και διαφορετικό αποτέλεσμα, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε σίγουρες τι χρειαζόμαστε πριν κάνουμε οποιαδήποτε αγορά. Το μολύβι κάνει πιο μεστό γέμισμα, αφού η απόδοσή του είναι πιο έντονη, από μια σκιά που λειτουργεί πιο σβηστά πάνω στο φρύδι. Η μάσκαρα διαμορφώνει παράλληλα και το σχήμα, με συνέπεια να έχουμε μια πιο στιλιζαρισμένη εκδοχή του αποτελέσματος.
Φυσικά, για κάποιες από εμάς μπορεί να λειτουργήσει ο συνδυασμός προϊόντων ή να χρειαζόμαστε διαφορετικό αποτέλεσμα για διαφορετική περίσταση, οπότε καλό είναι να έχουμε στο νεσεσέρ μας διάφορα προϊόντα για κάθε ανάγκη.Abbvie