«Δρω Για Μένα Home Edition»: Δωρεάν Διαδικτυακό Πρόγραμμα για παιδιά

Κατανοώντας την αδιάλειπτη ανάγκη των παιδιών να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν δημιουργικά μέσα σε αυτήν την ιδιαίτερη καθημερινότητα που βιώνουμε, τα ΔΡώΜΕΝΑ, με την υπογραφή και τον συντονισμό της Στέφης Θεοδότου, δημιούργησαν το δωρεάν πρόγραμμα «Δρώ Για Μένα Home Edition», στο οποίο τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν ως άτυπη ευρύτερη ομάδα από το σπίτι, με έναν κοινό θεματικό στόχο κάθε φορά.

Το πρόγραμμα «Δρω Για Μένα Home Edition» εμπεριέχει δραστηριότητες και ασκήσεις δημιουργικής σκέψης, δημιουργικής γραφής και καλλιτεχνικής (εικαστικής και θεατρικής) έκφρασης. Στις δραστηριότητες τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν μόνα τους ή σε συνεργασία με τους γονείς τους. Στόχος είναι να περάσουν δημιουργικό χρόνο και να συν-κινηθούν, και όχι να αναδειχθεί αποκλειστικά κάποιο αισθητικό αποτέλεσμα.

Η παιδαγωγική φιλοσοφία των ΔΡώΜΕΝΑ ενθαρρύνει πάντα την καλλιτεχνική έκφραση των παιδιών. Γι’ αυτό τον λόγο, το πρόγραμμα δεν αφορά διαγωνισμό, αλλά δημιουργική πρόσκληση. Επομένως, όλες οι ιδέες και οι δημιουργίες των παιδιών αναρτώνται μαζί ως ένδειξη ενίσχυσης της πρωτοβουλίας τους και ως βήμα επικοινωνίας μέσω της Τέχνης. Έτσι, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν την δική τους εμπνευσμένη συμμετοχή και να θαυμάσουν την τέχνη όλων των διαδικτυακών τους συμπαικτών. Σε περίπτωση που το θέμα αφορά περιορισμένο αριθμό συμμετοχής, δηλώνεται από την αρχή ο αριθμός αυτός.

Οι τελικές δημιουργίες των παιδιών στέλνονται κάθε φορά από τους γονείς σε προσωπικό μήνυμα στην σελίδα των ΔΡώμΕΝΑ στο fb (https://www.facebook.com/drwmena/), μαζί με το μικρό όνομα του παιδιού και την ηλικία του, και αναρτώνται από τα ΔΡώΜΕΝΑ σε κάποιο από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (facebook, youtube, instagram).

Πώς μπορώ να δηλώσω συμμετοχή;

Δηλώστε συμμετοχή στο πρόγραμμα από σήμερα, 1 Απριλίου.

Πότε ξεκινάει και κάθε πότε λειτουργεί;
Οι δραστηριότητες εμπεριέχουν εβδομαδιαία challenges.
Το πρώτο challenge ανακοινώνεται το Σάββατο 4 Απριλίου, στις 17:00, στη σελίδα των ΔΡώΜΕΝΑ στο fb. Κάθε Σάββατο ανακοινώνεται και νέο challenge. Με την ανάρτηση του νέου challenge, ταυτόχρονα ολοκληρώνονται και οι αποστολές αποτελεσμάτων του προηγούμενου challenge. Οι δημιουργίες των παιδιών αναρτώνται μέσα στο πρώτο τετραήμερο μετά την ολοκλήρωση του challenge.

Στέφη Θεοδότου
Η Στέφη Θεοδότου σπούδασε Κοινωνική Λειτουργός και, μετά από διετή εργασία στον τομέα της, επιμορφώθηκε στο ΑΚΜΑ με εκπαιδευτικά σεμινάρια της Συστημικής Ψυχοθεραπευτικής Προσέγγισης. Φοίτησε επί τέσσερα χρόνια στο Θέατρο Ημέρας, δίπλα στον ηθοποιό και σκηνοθέτη Λάκη Κουρετζή, και απέκτησε πτυχίο Εμψυχωτή Θεατρικού Παιχνιδιού. Παρακολούθησε πλείστα σεμινάρια Υποκριτικής, Σκηνοθεσίας και Σωματικού Θεάτρου και συμμετείχε σε συνέδρια ως εισηγήτρια. Φοίτησε στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Πράξη 7, παρακολουθώντας με επιτυχία μαθήματα Υποκριτικής, Αυτοσχεδιασμού, Αγωγής Προφορικού Λόγου, Κίνησης και Χορού, Δραματολογίας, Σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας και Ιστορίας Θεάτρου και απέκτησε πτυχίο ηθοποιού. Για περισσότερο από μία δεκαετία, συντονίζει και διευθύνει το Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης «ΔΡώΜΕΝΑ» με Εκπαιδευτικά Προγράμματα Διαδραστικής Μάθησης, Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Θεατρικού Παιχνιδιού και Θεατρικές Ομάδες Παιδιών, Εφήβων και Ενηλίκων σε συνδυασμό με Συμβουλευτική Γονέων. Από τον Απρίλιο του 2016, συντονίζει τα Θεατρικά Εργαστήρια Ενηλίκων του Δήμου Χαλανδρίου.

Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης ΔΡώΜΕΝΑ
www.dromena.edu.gr, e-mail: dromena.edu@gmail.comAbbvie
GSK
BMS