«Πατημασιές στο χιόνι»: Γιορτινά τραγούδια από τον Γιώργο Χατζηπιερή και λαμπερούς καλλιτέχνες

Ο Γιώργος Χατζηπιερής, δημιουργός των τραγουδιών του Τεμπέλη Δράκου, μας παρουσιάζει έξι νέα τραγούδια για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα, με τον γενικό τίτλο «Πατημασιές στο Χιόνι».

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που επιστρέφουμε σε μια περιοχή αγνή και αμόλυντη, και γινόμαστε για λίγο παιδιά. Χωρίς συστολές και σοβαροφάνειες, βάζουμε πολύχρωμα σκουφάκια, κρεμάμε λαμπάκια, τραγουδάμε για ελαφάκια, κουδουνάκια και χιονανθρώπους, και ανάβουμε ένα μικρό φωτάκι ελπίδας και ζεστασιάς μέσα στο καταχείμωνο.patimasies-sto-xioni-eksofilo

  • O Απόστολος Ρίζος γίνεται βοσκός και μας εξιστορεί το πώς βίωσε το θαύμα της γέννησης του Χριστού, ανατρέποντας τα δεδομένα που θέλουν πάντα τους βοσκούς άσημους και ανώνυμους.
  • Η Ελευθερία Αρβανιτάκη μας διηγείται μια ιστορία για «Το δέντρο των Χριστουγέννων» που ξεκίνησε από το βουνό για να πάει να στολίσει την πλατεία της πόλης. Το συγκεκριμένο τραγούδι είναι εδώ και λίγες μέρες στο Youtube, με ένα εξαιρετικό animation του Μιχάλη Παπανικολάου.
  • Ο Μάρκος Κούμαρης των Lοcomondo, σε μια πολύ τρυφερή μπαλάντα για τον χρόνο που φεύγει και αφήνει τις πατημασιές του στο χιόνι. Μαζί του η χορωδία του 5ου Δημοτικου Σχολείου Αμαρουσίου, υπό τη διεύθυνση του Θωμά Κοντογεώργη.
  • Η Κορίνα Λεγάκη, αέρινη και με πολύ κέφι, μας λέει για τρεις χιονονιφάδες που άφησαν τον ουρανό τους και κατέληξαν σε μπαράκια να πίνουν λεμονάδες με πολλά παγάκια και να χορεύουν με νταούλια και ντέφια.
  • Ο Διονύσης Σαββόπουλος μας μεταφέρει στην αυλή του καινούργιου χρόνου, όπου οι ώρες και τα λεπτά οργανώνουν γιορτή και ετοιμάζονται για να υποδεχθούν μία-μία τις εποχές του χρόνου.
  • Η Σοφία Παπάζογλου, μαζί με την παιδική χορωδία, σε ένα “έξω καρδιά” τραγούδι για τα Φώτα, βασισμένο στα κυπριακά κάλαντα των Φώτων και σε κυπριακά έθιμα.

Στο τέλος του δίσκου υπάρχουν όλα τα τραγούδια ορχηστρικά, αναδεικνύοντας τις εξαίρετες ενορχηστρώσεις του Μάριου Τακούσιη και Χρίστου Ανδρέου.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των τραγουδιών, η φρέσκια και πρωτότυπη προσέγγιση στο θέμα των γιορτών του δωδεκαημέρου, με κέφι, φαντασία και, κυρίως, χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Ο δίσκος κυκλοφορεί από το Label του Τεμπέλη Δράκου και διατίθεται στα καταστήματα Public.   Eπίσης, υπάρχει σε όλες τις ηλεκτρονικές μουσικές πλατφόρμες.