Ένας Έλληνας διεκδικεί τον διεθνή τίτλο στον διαγωνισμό FameLab 2019 | Trend - planbemag.gr
Plan Be Mag
Trend

Ένας Έλληνας διεκδικεί τον διεθνή τίτλο στον διαγωνισμό FameLab 2019

Ποιο θα είναι το πρόσωπο της επιστήμης για το 2019;

25 νέοι επιστήμονες και ερευνητές από ολόκληρο τον κόσμο θα βρεθούν στη Βρετανία και στο Cheltenham Science Festival, προκειμένου στις 6 Ιουνίου να διεκδικήσουν τον τίτλο στον 12o διεθνή διαγωνισμό FameLab 2019 που διοργανώνει το British Council.

Ανάμεσά τους θα βρεθεί και ένας Έλληνας, ο Ερμής Ζαχαρόπουλος, ο οποίος θα μεταβεί στη Βρετανία για να αντιμετωπίσει τους νικητές των άλλων χωρών και να διεκδικήσει το μεγάλο βραβείο. Εάν το καταφέρει, θα είναι το καλύτερο δώρο για το γραφείο του British Council στην Ελλάδα, το οποίο φέτος γιορτάζει τα 80 χρόνια λειτουργίας του. Ο Ερμής ξεχώρισε στον ελληνικό τελικό, ο οποίος διοργανώθηκε από το British Council στις 6 Απριλίου, στο πλαίσιο του “Athens Science Festival”.

Ο στόχος του προγράμματος είναι να αναδειχθούν τα νέα ταλέντα στην επικοινωνία της επιστήμης, να ενθαρρυνθούν οι νέοι επιστήμονες να έχουν πάθος για την επιστήμη και την τεχνολογία, και να μοιραστούν τον ενθουσιασμό τους με το ευρύ κοινό μέσα από έναν διασκεδαστικό και πρωτότυπο τρόπο.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από σημαντικές προσωπικότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων η Dr Beth Healey (Medical doctor; European Space Agency), o Mark Lythgoe (Founder and Director of the Centre for Advanced Biomedical Imaging, University College London) και η Dr Aarathi Prasad (Research Associate at the Institute of Global Health, University College London).

frame-lab2

Το FameLab© είναι σήμα κατατεθέν του Cheltenham Festival, ενός από τους γνωστότερους πολιτιστικούς οργανισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου που διοργανώνει τέσσερα από τα κορυφαία Φεστιβάλ της χώρας στους τομείς της Jazz, της Λογοτεχνίας, της Μουσικής και των Επιστημών.

Ο διαγωνισμός, μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στη Βρετανία, και σε συνεργασία με το British Council, άρχισε να ταξιδεύει ανά τον κόσμο πρώτα πιλοτικά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και, στη συνέχεια, σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, την Ασία, την Ωκεανία, την Αφρική και την Αμερική.

Ο διαγωνισμός στην Ελλάδα διοργανώνεται από το British Council σε συνεργασία με το HUB events.