Μουσείο Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή: 25.000 επισκέπτες τον πρώτο μήνα λειτουργίας του! | Trend - planbemag.gr
Plan Be Mag
Trend

Μουσείο Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή: 25.000 επισκέπτες τον πρώτο μήνα λειτουργίας του!

Τον Νοέμβριο, το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα μπαίνει δυναμικά στον δεύτερο μήνα λειτουργίας του.

Από τις 2 Οκτωβρίου, όταν άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, έως σήμερα, το νέο μουσείο της πόλης κέρδισε ήδη μία θέση στην καρδιά του κόσμου και η αποδοχή του από τους κατοίκους της Αθήνας ήταν πραγματικά συγκινητική.

Τον πρώτο μήνα λειτουργίας του, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στην Αθήνα δέχτηκε περισσότερους από 25.000 επισκέπτες όλων των ηλικιών, οι οποίοι ανακάλυψαν τη σπάνια συλλογή με έργα μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, εξυπηρέτησε πάνω από 50 ξεναγήσεις, υποδέχτηκε 400 ενήλικες και παιδιά που συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματά του, πάνω από 500 άτομα που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του, ενώ ο μήνας κλείνει με την οικογένεια του Προγράμματος Μελών να μετράει ήδη πάνω από 1.000 Μέλη.

Ένας μήνας στο μουσείο με κόσμο, χαμόγελα, ανακαλύψεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, συζητήσεις και μουσικές παραστάσεις. Με ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, που εμπλουτίζεται ολοένα και περισσότερο με πλήθος δράσεων που σκοπό έχουν να διευρύνουν την εμπειρία της επίσκεψης στο μουσείο και να αναδείξουν την αξία και τις δυνατότητες του μουσειακού χώρου ως έναν καθημερινό προορισμό για κάθε κάτοικο της Αττικής.

mouseio-goulandri2

Ένα νέο μουσείο εικαστικών τεχνών ανοιχτό για όλους, που αναβαθμίζει το πολιτιστικό επίπεδο της πόλης και την ποιότητα ζωής της περιοχής του κέντρου. Ένας πολυδιάστατος πολιτιστικός φορέας που αποτελεί ένα ανοιχτό παράθυρο σε έναν χώρο τέχνης και πολιτισμού.

Ένα έργο, η ολοκλήρωση του οποίου αποτελεί φόρο μνήμης στους εμπνευστές του, Βασίλη και Ελίζα Γουλανδρή, που οραματίστηκαν τη δημιουργία ενός μουσείου στην Αθήνα, ώστε να δώσουν την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να έρθει σε επαφή και να εξοικειωθεί με την τέχνη που οι ίδιοι αγάπησαν.

Info

Ωράριο λειτουργίας:
Τρίτη-Κυριακή: 10.00-18.00
Παρασκευή: 10.00-22.00
Δευτέρα: κλειστά
Parking:
Το Polis Park είναι συνεργάτης μεταφορών του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.
Για τη μεταφορά των επισκεπτών από το Polis Park προς το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή λειτουργεί υπηρεσία shuttle bus, από την οδό Ριζάρη 4, έως και τη διασταύρωση της οδού Ερατοσθένους με τη Λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου.
Σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή διατίθεται δωρεάν WiFi: B&E Goulandris Foundation WIFI.
Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος 8€
Μειωμένο εισιτήριο 6€

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα goulandris.gr.