Βιβλιοπωλείο «Ελευθερουδάκης»: Γράψε, Mπορείς!

Μέσα από την πρωτοβουλία «Γράψε, Μπορείς!», ο «Ελευθερουδάκης» ξυπνά τον συγγραφέα μέσα μας.

Στον ταξιδιώτη που θέλει να θυμάται τα ταξίδια του, στον καλλιτέχνη που θέλει να καταλογογραφήσει τη συλλογή των έργων του, στον επιχειρηματία που επιθυμεί να διηγηθεί την ιστορία της επιχείρησής του, στους κατοίκους μιας περιοχής που θέλουν να καταγράψουν την ιστορία του τόπου τους, στην καταπληκτική μαγείρισσα που θέλει να κάνει τις συνταγές της βιβλίο, αλλά και… στην εγγονή που θέλει να καταγράψει τις συνταγές της γιαγιάς της.eleftheroudakis2
Στη μαμά που θέλει να χαρίσει στους παππούδες το «βιβλίο» με τις ζωγραφιές των εγγονιών τους, αλλά και στην ίδια που θέλει να γράψει για τη δική της ζωή, όταν ήταν μικρή, για τα παιδιά και τους φίλους της.
Στον διπλωμάτη που θέλει να μοιραστεί τις εμπειρίες του, στον ταξιτζή που έχει μαζέψει ολόκληρο θησαυρό από αυτά που του λένε οι πελάτες του, στον καπετάνιο που δεν θέλει να ξεχάσει τα ταξίδια της ζωής του, στον συνταξιούχο που έχει ζήσει την περιπέτεια της ζωής και επιτέλους έχει χρόνο να την περιγράψει για την οικογένεια και τους φίλους του.
Στον νέο συγγραφέα που ανυπομονεί να δει τυπωμένο το βιβλίο του, στον επιστήμονα που θέλει να δημοσιεύσει τα άρθρα και τις σημειώσεις του, στον πολιτικό που θέλει να μοιραστεί τα άπειρα σοβαρά και αστεία στιγμιότυπα της καριέρας του, στον γιατρό, στον….

Η Γ.Κ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ Α.Ε., με έτος ιδρύσεως το 1898, είναι συνυφασμένη για πάνω από 100 χρόνια με το βιβλίο και τις εκδόσεις στην Ελλάδα. Η οικονομική κρίση επηρέασε την εταιρεία και τις ιδιοκτήτριες, Μαρίνα και Σοφίκα Ελευθερουδάκη, οι οποίες, αποφασισμένες να «μην το βάλουν κάτω», συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση με καινοτόμες και δημιουργικές ενέργειες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοινώνεται και η ενέργεια «Γράψε, Μπορείς!».

«Ο βιβλιοπώλης είναι μια γεννημένη προξενήτρα. Φέρνει κοντά τους ανθρώπους με τα βιβλία. Στόχος μας σήμερα, με το “Γράψε, Μπορείς!, είναι να φέρουμε τους ανθρώπους που θέλουν να γράψουν πιο κοντά στο να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους και να προτρέψουμε όλους να καταγράψουν τις αναμνήσεις τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η Σοφίκα Ελευθερουδάκη.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.books.gr

e-mail: internet@books.gr και eleftheroudakipublications@gmail.com