«Η Καρδιά του Παιδιού»: Μήνυμα αγάπης στα παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

«Η Καρδιά του Παιδιού»: Μήνυμα αγάπης στα παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες

Η 14η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, σχετικά με τις ανάγκες και τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Για τον Πανελλήνιο Σύλλογο «Η Καρδιά του Παιδιού» είναι μια ξεχωριστή στιγμή, αφού γιορτάζουν όλοι οι μικροί μαχητές της ζωής που έχουν παλέψει για την καρδιά τους.

Σύμφωνα με τα τελευταία ιατρικά δεδομένα, κάθε χρόνο γεννιούνται 800 έως 1.000 παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Οι Συγγενείς Καρδιοπάθειες μπορούν να προκαλέσουν, κατά το πρώτο έτος της ζωής του βρέφους, περισσότερους θανάτους από οποιαδήποτε άλλη γενετική ανωμαλία.

kardia-tou-paidiou-logoΟ όρος «Συγγενής Καρδιοπάθεια» υποδεικνύει μία εκ γενετής δυσπλασία στην καρδιά ή στα αγγεία, που απειλεί τη ζωή του βρέφους από τη πρώτη στιγμή της ύπαρξης του. Η σωστή διάγνωση και η έγκαιρη αντιμετώπιση, σε συνδυασμό με τη σύγχρονη ιατρική και τις εξελίξεις που αυτή παρουσιάζει, θα επιτρέψουν τουλάχιστον στο 80% των παιδιών αυτών να φτάσουν μέχρι την ενηλικίωση, απολαμβάνοντας ένα άκρως ικανοποιητικό προσδόκιμο επιβίωσης, με την πλήρη ένταξή τους στο κοινωνικό σύστημα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Η Καρδιά του Παιδιού» στέλνει το δικό του μήνυμα αγάπης και υποστήριξης και προσκαλεί όλους το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου, στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens (πλησίον ΗΣΑΠ Νερατζιώτισσας), από τις 12:00 έως και τις 18:00, για να λάβουν μέρος στη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Οι εθελοντές της «Καρδιάς του Παιδιού» θα βρίσκονται στον 1o όροφο του εμπορικού κέντρου και θα διανέμουν το έντυπο ενημερωτικό υλικό του συλλόγου, ενώ θα μοιράζουν και δωράκια στους επισκέπτες. Ανάμεσα στους εθελοντές θα βρίσκονται και επαγγελματίες Make Up Artists, από τη Σχολή Επαγγελματικού Μακιγιάζ, Beauty Point Academy, οι όποιοι θα κάνουν δωρεάν face painting με θέμα την καρδιά, σε μικρούς και μεγάλους.

Με τη διοργάνωση αυτής της δράσεης, σκοπός της «Καρδιάς του Παιδιού» είναι η ενημέρωση και αφύπνιση του κοινού σχετικά με τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες και, παράλληλα, η γνωστοποίηση του έργου του Οργανισμού.