Οι «Μικροί Ροβινσώνες» φέτος έρχονται από Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Αγρίνιο, Χανιά και Βόλο | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Οι «Μικροί Ροβινσώνες» φέτος έρχονται από Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Αγρίνιο, Χανιά και Βόλο

Η ΕΛΕΠΑΠ και η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ARTεμείς» της ΕΛΕΠΑΠ, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, συνδιοργανώνουν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί Ροβινσώνες». Στο πλαίσιο του προγράμματος, διάρκειας 4 ημερών (13 – 17 Ιουνίου), πενήντα παιδιά και οι συνοδοί τους θα ταξιδέψουν στην Αθήνα και θα συμμετέχουν σ’ ένα βιωματικό περίπλου πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

mikroi-rovinsones-elepap2Το πρόγραμμα «Μικροί Ροβινσώνες» απευθύνεται σε παιδιά με αναπηρία, στα οποία δίνεται η δυνατότητα να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, μαζί με μέλη της οικογένειάς τους και τους παιδαγωγούς τουςμ και να συμμετέχουν σε μια σειρά δραστηριοτήτων που συνδυάζουν τη μάθηση με την αναψυχή. Στο φετινό πρόγραμμα θα συμμετάσχουν παιδιά από τα Παραρτήματα της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, Αγρινίου, Ιωαννίνων, Χανίωνκαι Βόλου.

Ξεχωριστή δραστηριότητα των «Μικρών Ροβινσώνων» αποτελεί το «Παιχνιδιάρικο Τραινάκι». Το παιχνίδι θα ζωντανέψει με τη βοήθεια και τη συμμετοχή εθελοντών από τον χώρο του αθλητισμού, της δημοσιογραφίας και του πολιτισμού, αλλά και ομάδας εθελοντών εργαζομένων του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Το «Παιχνιδιάρικο Τραινάκι» θα ξεκινήσει, μαζί με τα παιδιά και τους παλιούς και νέους φίλους τους, το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 11:00 π.μ. στο Golden Hall. Το διασκεδαστικό ταξίδι του περιλαμβάνει 4 σταθμούς: τη Γευσούπολη, όπου τα παιδιά θα φτιάξουν τη δική τους εικονική πίτσα, τη Μιμούπολη όπου θα παίξουν παντομίμα, τη Ξεφαντούπολη όπου θα ξεφαντώσουν χορεύοντας και, φυσικά, την Τραγουδούπολη όπου θα τραγουδήσουν αγαπημένα τους τραγούδια!

Το παιχνίδι θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Έλενα Παπαδημητρίου.