Χαμόγελο του Παιδιού: Ραδιομαραθώνιος στην ΕΡΤ για το «Σπίτι του Μωρού» | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Χαμόγελο του Παιδιού: Ραδιομαραθώνιος στην ΕΡΤ για το «Σπίτι του Μωρού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» κάνει προσπάθειες για να λειτουργήσει άμεσα «Το Σπίτι του Μωρού», στο οποίο θα φιλοξενούνται μωρά έως 24 μηνών, που σήμερα βρίσκονται εγκαταλελειμμένα σε Νοσοκομεία και Μαιευτήρια.

Κάποια από αυτά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, άλλα έχουν υποστεί κακοποίηση και παραμέληση, ενώ άλλα εγκαταλείφθηκαν λίγες ώρες μετά τη γέννησή τους. Σε κάθε περίπτωση, τα μωρά στερούνται τα απαραίτητα, με σημαντικότερο όλων τη σταθερή, εξατομικευμένη φροντίδα που είναι επιβεβλημένη για την ομαλή ανάπτυξή τους.

Τελικός στόχος για κάθε μωρό είναι να προχωρήσει η διαδικασία της αναδοχής/υιοθεσίας του βάσει των διαδικασιών, όπως ορίζονται από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

Η ΕΡΤ στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», πραγματοποιώντας την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου ολοήμερο αφιέρωμα στον Οργανισμό, με στόχο την κινητοποίηση και συμμετοχή όλων, ώστε να ανοίξει άμεσα η μεγάλη αυτή αγκαλιά για κάθε μωρό!

Η προσπάθεια αυτή θα κορυφωθεί με μία ειδική τηλεοπτική εκπομπή στην ΕΡΤ1, από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, με παρουσιάστρια τη δημοσιογράφο Λένα Αρώνη, την οποία θα πλαισιώνουν επώνυμοι που στηρίζουν «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Παράλληλα, επιστήμονες θα τεκμηριώσουν την απόλυτη ανάγκη δημιουργίας του νέου αυτού χώρου, ενώ φιλοξενούμενοι θα είναι και άνθρωποι που θα μοιραστούν τις δικές τους μοναδικές προσωπικές ιστορίες.

Πληροφορίες για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να συμβάλει κανείς στην προσπάθεια αυτή, εδώ: https://www.hamogelo.gr/gr/el/ta-nea-mas/radiotilemarathonios-tis-ert-gia-to-chamogelo-tou-paidiou-pempti-3012020/

Δείτε το σχετικό βίντεο: