ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ: Δωρεάν η πρώτη επίσκεψη στον Ρευματολόγο από 16 έως 30 Οκτωβρίου 2023 | ΕΚΕ - planbemag.gr
Plan Be Mag
ΕΚΕ

ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ: Δωρεάν η πρώτη επίσκεψη στον Ρευματολόγο από 16 έως 30 Οκτωβρίου 2023

Την πρωτοβουλία «Δωρεάν η 1η επίσκεψη στον Ρευματολόγο» λαμβάνει η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος (ΕΡΕ – ΕΠΕΡΕ), από τις 16 έως και τις 30 Οκτωβρίου 2023.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της πρόληψης και της πρώιμης διάγνωσης για τις ρευματικές παθήσεις, με τη συμμετοχή 39 Ρευματολόγων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Αίγιο, Αλεξανδρούπολη, Αμαλιάδα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλλονή Λέσβου, Καρδίτσα, Κομοτηνή, Λειβαδιά, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πειραιάς, Σέρρες, Σπάρτη, Τρίκαλα, Χίος).

Για να βρείτε το πλησιέστερο ρευματολογικό ιατρείο που συμμετέχει στη συγκεκριμένη δράση, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της ΕΡΕ – ΕΠΕΡΕ: https://ere.gr

Αν νιώθετε πρήξιμο και πρωινή δυσκαμψία στις αρθρώσεις ή πόνο και πρωινή δυσκαμψία στη μέση και οι ενοχλήσεις διαρκούν για μέρες, αν εμφανίζετε εξάνθημα, ξηροστομία, ξηροφθαλμία, μπορείτε να επισκεφθείτε έναν από τους Ρευματολόγους που συμμετέχουν στη δράση προκειμένου να ενημερωθείτε. Η πρώιμη διάγνωση και η κατάλληλη θεραπεία θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις ρευματικές παθήσεις  αποτελεσματικά.

Η διάγνωση των ρευματικών νοσημάτων είναι κυρίως κλινική και βασίζεται στο λεπτομερές ιστορικό και την προσεκτική κλινική εξέταση. Ο ειδικός ιατρός, ο Ρευματολόγος, είναι εκείνος που θα αξιολογήσει τη βαρύτητα της εξέτασης ανάλογα με τα συμπτώματα και την κλινική εικόνα του ασθενούς και θα προτείνει τις κατάλληλες θεραπείες ώστε να βελτιωθεί η κλινική συμπτωματολογία και να αποκατασταθεί η ιδιαίτερα επιβαρυμένη ποιότητα ζωής των ασθενών με ρευματικά νοσήματα.

Οι ρευματικές παθήσεις είναι περισσότερες από 200 και πλήττουν άτομα όλων των ηλικιών (ακόμα και παιδιά) και των δύο φύλων. Εκτιμάται ότι θα προσβάλει το 1/4 του πληθυσμού των ανεπτυγμένων χωρών σε κάποια στιγμή της ζωής τους. Μόνο στην Ευρώπη, πάσχουν από ρευματικά νοσήματα 120 εκατομμύρια άνθρωποι και πολλοί από αυτούς παραμένουν αδιάγνωστοι, ενώ στην Ελλάδα έχει υπολογισθεί ότι το 26% του πληθυσμού πάσχει από κάποια ρευματική – μυοσκελετική πάθηση.