«Η Θρόμβωση μέσα από την Τέχνη» – Έκθεση Ζωγραφικής στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής, με θέμα «Η Θρόμβωση μέσα από την Τέχνη». Στόχος της έκθεσης είναι η δημιουργία μιας νέας ξεχωριστής οπτικής στην αντίληψη και στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που σχετίζονται με την υγεία και ειδικότερα με τη Φλεβική Θρόμβωση, δεδομένου ότι η Τέχνη είναι το καταλληλότερο και αμεσότερο μέσο για να συμβάλει σε αυτόν τον σκοπό.

H εν τω βάθει Φλεβική Θρόμβωση έχει βρεθεί από μελέτες ότι επηρεάζει 1 στους 5 ογκολογικούς ασθενείς, και αυτό θέλουμε να γίνει γνωστό και αντιληπτό διαμέσου της έκθεσης στο ευρύ κοινό.

Η έκθεση θα λάβει χώρα στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά την περίοδο 7 έως 13 Σεπτεμβρίου. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες διαθέτουν εθελοντικά τα έργα τους για τη διοργάνωση. Μετά το πέρας της έκθεσης, όλα τα έργα θα διατεθούν σε φορείς Υγείας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00. Λόγω των συνθηκών COVID-19 και έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια όλων μας, δεν θα σταλεί ανοιχτή πρόσκληση στο κοινό την ημέρα των εγκαινίων, καθώς η εκδήλωση θα λάβει χώρα με συγκεκριμένο αριθμό παρευρισκομένων κατόπιν προσκλήσεως.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο από τις 8 έως τις 13 Σεπτεμβρίου και ώρες 11:00 έως 13:00, και 18:00 έως 20:30, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, τηρώντας όλους του κανόνες και τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τον COVID-19.

Υποστηρικτές της εν λόγω έκθεσης είναι ο Δήμος Πειραιά, ο ΟΠΑΝ – Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Χορηγοί της εν λόγω έκθεσης είναι η Φαρμακευτική Εταιρεία LEO Pharmaceutical Hellas S.A. και η ΒΙΤΟΜ ΑΒΕΕ – Οικογένεια Χριστοδούλου.Abbvie