Τρεις online παραστάσεις «Για την Ελένη», με τη Μαρία Κίτσου | Έξοδος - planbemag.gr
Plan Be Mag
Έξοδος

Τρεις online παραστάσεις «Για την Ελένη», με τη Μαρία Κίτσου

Η βραβευμένη παράσταση του Μάνου Καρατζογιάννη «Για την Ελένη», με τη Μαρία Κίτσου, θα επαναπροβληθεί ψηφιακά στις 19, 20 και 21 Φεβρουαρίου, στις 20:00.

Παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο της πλατφόρμας νέων δημιουργών «Θέμα Εμφύλιος» της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, και συνέχισε να παίζεται, εξίσου επιτυχημένα, για δύο σεζόν: πρώτα στο Tempus Verum – Εν Αθήναις και, στη συνέχεια, στο Θέατρο Σταθμός.

Στην παράσταση, που παρουσιάζει για πρώτη φορά στη σκηνή την τραγική ιστορία της μεγάλης Ελένης Παπαδάκη, θύμα των Δεκεμβριανών, η Ηθοποιός επιστρέφει στον χώρο της για να αφηγηθεί το εμφύλιο κύτταρο του Θεάτρου, του τόπου της, του καιρού της.

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης
Ερμηνεύουν: Μαρία Κίτσου, στον ρόλο της Ελένης, και Μάριος Μακρόπουλος, στον ρόλο του βουβού εκτελεστή της (στους δύο πρώτους κύκλους της παράστασης τον ρόλο αυτόν ερμήνευσε ο Σπύρος Κυριαζόπουλος).
Σκηνικό: Γιάννης Αρβανίτης
Κουστούμια: Βασιλική Σύρμα
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου (στους δύο πρώτους κύκλους της παράστασης τους φωτισμούς επιμελήθηκε η Κατερίνα Μαραγκουδάκη).
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Πούλιος
Μουσική σύνθεση τραγουδιού: Άρης Βλάχος
Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου
Φωτογραφίες: Κarol Jarek
Κινηματογράφηση: Δημήτρης Ασημάκης

Για την παράσταση τιμήθηκε με το βραβείο κοινού σκηνοθεσίας City Code ο Μάνος Καρατζογιάννης και ερμηνείας η Μαρία Κίτσου, στα Θεατρικά Κορφιάτικα Βραβεία.

INFO
Online παραστάσεις:
Παρασκευή 19/2, Σάββατο 20/2 και Κυριακή 21/2
Ώρα έναρξης: 20:00
Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ
Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theatre/streaming/gia-tin-eleni/

Δείτε το trailer: