Από τις αρχές Οκτωβρίου οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά των Ο4 και Ο5 | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Από τις αρχές Οκτωβρίου οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά των Ο4 και Ο5

Από τις αρχές Οκτωβρίου θα μπορούν να εμβολιάζονται οι ευπαθείς ομάδες και οι άνω των 60 ετών με τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά των μεταλλάξεων του κορονοϊού O4 και Ο5, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη για τη «μη καταβολή αμοιβών απασχολούμενων στα Εμβολιαστικά Κέντρα», όπου τέθηκε και το θέμα των αναμνηστικών εμβολίων.

Όπως ανέφερε ο κ. Πλεύρης, αυτή τη στιγμή οι πολίτες εμβολιάζονται με τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της Ο1 και στόχος είναι την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου να είναι στη διάθεσή μας και τα εμβόλια κατά της Ο4 και Ο5, προκειμένου να αρχίσουν να εμβολιάζονται οι ευάλωτες ομάδες και οι πολίτες άνω των 60 ετών. Όπως σημείωσε ο Υπουργός Υγείας, παρά τη διάθεση της παραγωγού εταιρείας να εξαντληθούν πρώτα τα εμβόλια κατά της Ο1, πέρασε η πρόταση Ελλάδας και Κύπρου στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ να σταματήσει η διάθεση των εμβολίων κατά της Ο1, μόλις κυκλοφορήσουν τα εμβόλια κατά των Ο4 και Ο5.