«Δουλεύει για Σένα!»: Η ενημερωτική του «Προμηθέα» για τον Καρκίνο του Ήπατος ταξιδεύει στη Ρόδο | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

«Δουλεύει για Σένα!»: Η ενημερωτική του «Προμηθέα» για τον Καρκίνο του Ήπατος ταξιδεύει στη Ρόδο

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» συνεχίζει δυναμικά την επιτυχημένη ενημερωτική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Ήπατος «Δουλεύει για Σένα!», με την επιστημονική επιμέλεια της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος (ΕΕΜΗ) και την Aιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ).

Ο Καρκίνος του Ήπατος είναι ο 6ος, κατά σειρά, εμφανιζόμενος καρκίνος παγκοσμίως και ο 4ος πιο θανατηφόρος, συνήθως ως απόρροια των μακροπρόθεσμων επιδράσεων της ιογενούς ηπατίτιδας. Παρ’ όλη τη μεγάλη του επικινδυνότητα, οι περισσότεροι γνωρίζουν ελάχιστα για τη συγκεκριμένη ασθένεια, με αποτέλεσμα οι παράγοντες κινδύνου να παραμένουν άγνωστοι τόσο στο ευρύ κοινό, όσο και στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Στόχος της εκστρατείας παραμένει η ενημέρωση κυρίως του γενικού πληθυσμού για τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης της νόσου, υπογραμμίζοντας το καίριο μήνυμα για έγκαιρη εξέταση, ιδίως για τις ομάδες υψηλού ρίσκου. Επιπλέον, ο βασικός πυλώνας, πάνω στον οποίο έχει σχεδιαστεί η νέα εκστρατεία ενημέρωσης, είναι η διασύνδεση και συνεργασία του «Προμηθέα» με τους κατά τόπους Συλλόγους Καρκινοπαθών στις πόλεις όπου θα βρεθούν οι εκπρόσωποί του.

Από τις 11 ως και τις 15 Ιουλίου 2022, η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης θα βρίσκεται στο νησί της Ρόδου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Στήριξης Καρκινοπαθών Ρόδου “ΜΑΖΙ”, και θα περιλαμβάνει:

  • Δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος από την Δευτέρα 11 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 15 Ιουλίου, μεταξύ 10:00 – 14:00, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Όποιος επιθυμεί να κλείσει ραντεβού, θα καλεί στο τηλεφωνικό κέντρο του Συλλόγου «Προμηθέας» 211 0122 102, ώστε να υπάρχει ροή στα ραντεβού και να αποφευχθεί ο συνωστισμός λόγω πανδημίας.
  • Διοργάνωση εβδομαδιαίας υπαίθριας δράσης σε κεντρικό σημείο της πόλης της Ρόδου, στην πλατεία Κύπρου, η οποία θα περιλαμβάνει διαμοιρασμό των φυλλαδίων της εκστρατείας και προφορική ενημέρωση για τη νόσο σε περαστικούς.

Το δρώμενο θα λάβει χώρα από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 15 Ιουλίου, μεταξύ των ωρών 10:00 και 13:00.

Η ενημερωτική εκστρατεία υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών AstraZeneca, Ipsen και Roche.