Δωρεάν εμβόλια: H Pfizer Hellas κοντά στα ανασφάλιστα παιδιά | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Δωρεάν εμβόλια: H Pfizer Hellas κοντά στα ανασφάλιστα παιδιά

Ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης”Γιατροί του Κόσμου”, η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer Hellas προσέφερε δωρεάν εμβόλια κατά του πνευμονιόκοκκου και του μηνιγγιτιδόκοκκου, για την εμβολιαστική κάλυψη άπορων και ανασφάλιστων παιδιών στους νομούς Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης και Ροδόπης.

Η παράδοση της δωρεάς πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΕΟΦ σχετικά με τις δωρεές φαρμάκων, στα γραφεία του παραρτήματος Καβάλας των”Γιατρών του Κόσμου”, από εργαζόμενους της εταιρείας Pfizer. Τα συνολικά 100 συζευγμένα εμβόλια θα χορηγηθούν δωρεάν σε ανασφάλιστα παιδιά του νομού Καβάλας, είτε από τους εθελοντές γιατρούς της οργάνωσης, είτε από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και από τα Κέντρα Υγείας Ελευθερούπολης και Χρυσούπολης, είτε κατά τη διάρκεια των αποστολών σε άλλους νομούς της Β. Ελλάδας.

Η κα Άννα Γιοβανιού, Υπεύθυνη του Παραρτήματος Καβάλας της ΜΚΟ”Γιατροί του Κόσμου”, παραλαμβάνοντας τη δωρεά δήλωσε:”Η προσφορά της Pfizer Hellas αποτελεί για εμάς σημαντική βοήθεια, προκειμένου να καλύψουμε τις διαρκείς ανάγκες μας σε εμβόλια και να εξυπηρετήσουμε τα συνεχώς αυξανόμενα αιτήματα που λαμβάνουμε, καθώς η κρίση στη χώρα μας βαθαίνει. Εκδηλώσεις ευαισθησίας, όπως αυτή, μας δίνουν το κουράγιο να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας”.

“Η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας των συνανθρώπων μας αποτελεί για εμάς, στη Pfizer Hellas, βασικό πυλώνα των δραστηριοτήτων μας. Για τον λόγο αυτό, στηρίζουμε ενεργά φορείς όπως οι “Γιατροί του Κόσμου”, οι οποίοι λειτουργούν ως σύμμαχοι των τοπικών κοινωνιών και επενδύουν σε πρακτικές που συμβάλλουν σημαντικά τόσο στη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όσο και στην προστασία της δημόσιας υγείας”,

Ανέφερε η κα Βάσω Καραμάνου, Vaccines BU Head της Pfizer Hellas.