Εποχιακά είδη και καταστήματα παιχνιδιών πρώτα στη λίστα του «ανοίγματος» – Αγορές με την μέθοδο «click away»

Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν έχουν βελτιωθεί ακόμη όσο αναμενόταν και ως εκ τούτου, όπως δήλωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, το άνοιγμα της οικονομίας, έστω και σταδιακά, από την 1η Δεκεμβρίου δεν μοιάζει ρεαλιστικό στην παρούσα φάση.

Κυβέρνηση και ειδικοί περιμένουν τα δεδομένα της εβδομάδας που ξεκινά αύριο, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, ώστε να αποφασίσουν το πώς και πότε θα επαναλειτουργήσουν κάποιες δραστηριότητες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι υπάρχουν σενάρια για κάθε πιθανή εξέλιξη της πανδημίας, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να ξεκινήσει το άνοιγμα της οικονομίας, εάν πρώτα δεν δώσουν το πράσινο φως οι ειδικοί.

Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα ορισμένοι τομείς της οικονομίας, όπως τα εποχιακά είδη, τα καταστήματα παιχνιδιών κ.α., που έχουν πληγεί ιδιαίτερα, αλλά επανέλαβε ότι η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρά μέτρα, με μάσκες, αποστάσεις, μεγαλύτερους περιορισμούς στον αριθμό ατόμων που μπορούν να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα κ.α..

Αγορές με click away

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι και οι αγορές με τον τρόπο του «click away». Σύμφωνα με όσα εξήγησε ο ίδιος, θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται και ο πολίτης θα παραλαμβάνει την παραγγελία του με ραντεβού. Στόχος είναι να μειωθεί στο ελάχιστο την ανθρωπινή επαφή, αλλά και ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.