Οικονόμου: Από το Σάββατο η άρση των περιορισμών για τους εμβολιασμένους

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφέρθηκε στην άρση των περιορισμών στους εμβολιασμένους στις «κόκκινες» περιοχές, κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, διευκρινίζοντας ότι τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από το Σάββατο, καθώς απαιτείται ένα διάστημα για να βγει και να δημοσιευθεί η σχετική ΚΥΑ.

«…Από την ώρα που βλέπαμε ότι τα τοπικά lockdowns στην ουσία δεν συνεισέφεραν πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα στη γενικότερη επιδημιολογική εικόνα, κρίθηκε -και σωστά- ότι, εδώ που είμαστε τώρα, μ’ ένα ποσοστό του πληθυσμού πάνω από 70% εμβολιασμένο, αυτοί που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να πάρουν πίσω τη ζωή τους, στην πληρότητά της. Το δικαιούνται, διότι συνέδραμαν την πολιτεία και την κοινωνία στη συνολική προσπάθεια της ανοσίας απέναντι στον κορονοϊό…», ανέφερε ο κ. Οικονόμου. Η παρούσα επιδημιολογική εικόνα, ο αριθμός και το ύψος των εμβολιασμένων ήταν και οι παράγοντες που οδήγησαν την Επιτροπή Ειδικών κάνει τη συγκεκριμένη εισήγηση και την κυβέρνηση να την υιοθετήσει.

Καθώς προχωράμε προς τον χειμώνα, σιγά-σιγά ο κόσμος θ’ αρχίσει να μαζεύεται μέσα στα μαγαζιά, όπου έτσι κι αλλιώς υπάρχουν οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους. Βάσει των υφιστάμενων μέτρων, ο ανεμβολίαστος δεν θα μπορεί να μπει στην ταβέρνα, στο μπαρ, στο εστιατόριο, γενικώς στον κλειστό χώρο… Δεν έχει, λοιπόν, νόημα να τίθεται χρονικός περιορισμός για τον εμβολιασμένο, επεσήμανε ο κ. Οικονόμου.

Ωστόσο, θέλησε να ξανατονίσει: «Δεν τελειώσαμε με τον κορονοϊό. Είναι εδώ, επιμένει, κι αυτό είναι ένα “καμπανάκι”, κυρίως για όσους είναι ανεμβολίαστοι. Ας κοιτάξουν στις εντατικές, στους διασωληνωμένους, όπου εννιά στους δέκα είναι ανεμβολίαστοι, και στις τραγικές απώλειες. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα και κανονισμοί σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι για λόγους υγείας. Αυτή είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία, χωρίς αμφιβολία».Merc
Abbvie