Πελώνη: «Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τα άτομα 18-59 ετών με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου»

Κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, τόνισε ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παραμένει επιβαρυμένη, ωστόσο, στις περισσότερες περιφέρειες παρατηρείται μια σταθεροποίηση και τάση μείωσης των κρουσμάτων. «Προφανώς, όσο περισσότερα τεστ γίνονται, τόσο μεγαλύτερος θα είναι και ο αριθμός των κρουσμάτων που εντοπίζονται. Το σημαντικό είναι ότι η θετικότητα τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει σταδιακή μείωση».

Όπως σημείωσε η κα Πελώνη, «η ισορροπία παραμένει εύθραυστη. Όπως ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, βαδίζουμε στην τελευταία, αλλά και πιο ευαίσθητη φάση της πανδημίας», σχολιάζοντας ότι στην πορεία αυτή έχουμε τρεις συμμάχους και έναν αντίπαλο: σύμμαχοί μας είναι ο καιρός, τα εμβόλια και τα εκατομμύρια τεστ που έχουμε πλέον στη διάθεσή μας. Αντίπαλος είναι η κούραση που φέρνει αδικαιολόγητη χαλάρωση απέναντι σ’ έναν ιό που εξακολουθεί να παραμονεύει.

«Για τον σκοπό αυτό, συμμετέχουμε στην αυτοδιάγνωση και διατηρούμε τις κοινωνικές αποστάσεις, τα μέτρα ατομικής υγιεινής και τη χρήση της μάσκας. Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουμε στον περιορισμό των μεταδόσεων σε επίπεδο πληθυσμού. Δεν χαλαρώνουμε, δεν επαναπαυόμαστε, δεν εφησυχάζουμε.

Παράλληλα, ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας -και ειδικότερα τους μεγαλύτερους σε ηλικία- να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα και να εμβολιαστούν», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Και πρόσθεσε: «ήδη, εμβολιάζονται οι 60 ετών και άνω, και προχωράμε σε μικρότερες ηλικίες. Από αύριο, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους συμπολίτες μας (περίπου 800.000) ηλικίας 18-59 ετών με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου. Την Τετάρτη 21 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς και την ηλικιακή ομάδα 55-59 ετών. Το επόμενο Σάββατο 24 Απριλίου θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και οι συμπολίτες μας ηλικίας 50-54 ετών.

Σημειώνεται ότι, μετά την επίσπευση της παράδοσης στην Ε.Ε. 50 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Pfizer για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αντί για το τέταρτο που ήταν προγραμματισμένο, η χώρα μας θα προμηθευτεί επιπλέον 1,2 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου».