Στο νοσοκομείο με COVID-19 δύο άτομα σχετιζόμενα με τους Ολυμπιακούς – «Δεν ευθύνονται οι Αγώνες για τα αυξημένα κρούσματα», λέει η ΔΟΕ

Δύο άτομα, σχετιζόμενα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, νοσηλεύονται λόγω COVID-19, ανακοίνωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής, Μάσα Τακάγια, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν θεωρείται σοβαρή. Σύμφωνα με τον κ. Τακάγια, πρόκειται για ανθρώπους προερχόμενους από το εξωτερικό, χωρίς να διευκρινίσει αν τα περιστατικά αφορούν αθλητές, προπονητές ή άλλους αξιωματούχους που βρίσκονται στην Ιαπωνία για τους Αγώνες. Πρόσθεσε, δε, ότι ακόμη ένα άτομο χρειάστηκε σύντομη νοσηλεία, αλλά πλέον έχει πάρει εξιτήριο.

Σήμερα ανακοινώθηκαν επιπλέον 24 κρούσματα κορονοϊού σχετιζόμενα με τους Ολυμπιακούς, ανεβάζοντας τη συνολική καταμέτρηση από την 1η Ιουλίου στα 193 άτομα.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Μαρκ Άνταμς, διαβεβαίωσε ότι δεν ευθύνονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες για την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στο Τόκιο. Η πόλη βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τα κρούσματα Covid-19 να καταγράφουν υψηλότατους αριθμούς. Συγκεκριμένα, χθες η τοπική κυβέρνηση του Τόκιο ανακοίνωσε 3.177 νέα κρούσματα Covid-19, τα περισσότερα από την ημέρα που ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά και από την έναρξη της πανδημίας.

Συνολικά στην Ιαπωνία τα κρούσματα ξεπέρασαν σήμερα τις 8.000, ένας αριθμός που επίσης αποτελεί ρεκόρ για τη χώρα.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ