Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για ενδεχόμενη διεύρυνση των μέτρων

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσει τα επιδημιολογικά στοιχεία, να αξιολογήσει τα μέτρα που εφαρμόζονται ήδη για την εορταστική περίοδο για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, αλλά και να κρίνει κατά πόσον χρειάζεται να ληφθούν επιπλέον μέτρα.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, έδωσε κάποιες διευκρινίσεις σχετικά με τα κριτήρια διεύρυνσης της χορήγησης των μονοκλωνικών αντισωμάτων που αποφασίστηκε από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Η ίδια διευκρίνισε ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα χορηγούνται τόσο σε νοσηλευόμενους, όσο και μη νοσηλευόμενους ασθενείς με ήπια ή μέτρια νόσο, διευκρινίζοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνταγογράφησή τους είναι να υπάρχει αναρτημένο το μοριακό τεστ στο μητρώο covid.

Η αίτηση για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων σε ασθενείς με COVID-19 υποβάλλεται από κάθε γιατρό, ανεξαρτήτως ειδικότητας, ιδιώτη ή του ΕΣΥ, μέσα από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης. Η αξιολόγηση των αιτήσεων γίνεται από επιτροπή μέσα σε διάστημα λίγων ωρών και, σε περίπτωση έγκρισης, οι ασθενείς ενημερώνονται από το νοσοκομείο υποδοχής.