Μαρία Θεοδωρίδου: Κανονικά τα υπόλοιπα παιδικά εμβόλια μαζί με το εμβόλιο για τον κορονοϊό | Επικαιρότητα Υγείας - planbemag.gr
Plan Be Mag
Επικαιρότητα Υγείας

Μαρία Θεοδωρίδου: Κανονικά τα υπόλοιπα παιδικά εμβόλια μαζί με το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Στα δεδομένα έρευνας που διεξήχθη στην Σκωτία για τα παιδιά και το μη ελεγχόμενο άσθμα αναφέρθηκε πριν από λίγο η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. Αυτά αφορούν 752.000 παιδιά και έδειξα ότι παιδιά ηλικία 5-17 ετών είχαν 3-6 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο λόγω Covid εισαγωγής στο νοσοκομείο.

Η ίδια υπενθύμισε ότι άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών 511 ετών, επαναλαμβάνοντας πως το εμβόλιο στα παιδιά περιέχει το 1/3 του αντιγόνου της δόσης των ενηλίκων με δύο δόσεις σε 21 μέρες. Αν ένα παιδί νοσήσει, η δεύτερη δόση χορηγείται μετά από τρεις μήνες. 

Ο εμβολιασμός για Covid δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε αναβολές των άλλων εμβολιασμών, ξεκαθάρισε η κα Θεοδωρίδου, τονίζοντας πως ο παιδίατρος ξέρει πότε πρέπει να γίνουν και τα υπόλοιπα εμβόλια στα παιδιά.

Όσον αφορά στις παρενέργειες, η ίδια είπε πως είναι ανάλογες με των συνηθισμένων εμβολίων, όπως πυρετός ή τοπική αντίδραση στο σημείο της ένεσης.

Σχετικά με τη χορήγηση τρίτης δόσης στους ανήλικους, είπε ότι μέχρι σήμερα έχει εγκριθεί η χορήγηση 3ης δόσης σε παιδιά με ανοσοκαταστολή μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.