Φυσικά όπλα του Ανδρικού Oργανισμού

Σε μια δύσκολη καθημερινότητα με πολλές απαιτήσεις για τον σύγχρονο άνδρα, ο οργανισμός συχνά επιβαρύνεται, με αποτέλεσμα να υπερτερούν η ατονία και η αδυναμία. Κι όμως, η λύση σ’ αυτή την καταπόνηση μπορεί να είναι απλή και, κυρίως, φυσική.

Η σημερινή εποχή είναι πολύ απαιτητική. Κούραση, τρέξιμο, άγχος, υποχρεώσεις… Δεδομένων όλων των παραπάνω, για έναν άνδρα που θέλει να είναι σωστός και πάντα σε εγρήγορση σε επαγγελματικό, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, τα πράγματα συχνά είναι λίγο ζόρικα. Οι εξαιρετικά εντατικοί ρυθμοί είναι δυνατόν να καταβάλουν τον οργανισμό, ανεξαρτήτως ηλικίας του άνδρα. Κι αυτό διότι, είτε είσαι 30 είτε είσαι 45, τα αποτελέσματα της συνεχούς έντασης και της έλλειψης ξεκούρασης δεν κάνουν διακρίσεις.

Η ατονία και η έλλειψη ενέργειας είναι συνήθως ένας τρόπος με τον οποίο οργανισμός “καλεί σε βοήθεια”. Το μόνο που έχει κανείς να κάνει, είναι απλά να τον ακούσει! 

Φυσική ενίσχυση

Πολλές φορές, οι λύσεις για να επαναφέρουμε τον οργανισμό “σε σειρά” είναι απλές. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να τον ενισχύσουμε με βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα, τα οποία δρουν απόλυτα φυσικά, χαρίζοντας άμεσα ενέργεια και ευεξία.
Εξαιρετικά χρήσιμα για την καλή υγεία και την τόνωση του ανδρικού οργανισμού είναι τα εξής:

Σύμπλεγμα βιταμινών Β: Ο όρος αυτός αναφέρεται σε ένα συνδυασμό οκτώ βιταμινών (Β1, Β2, Β3, Β6, φολικό οξύ, Β12 και βιοτίνη), οι οποίες συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών για την παραγωγή ενέργειας, βοηθώντας παράλληλα στη μείωση του αισθήματος κούρασης και κόπωσης. Προστατεύουν το νευρικό σύστημα, γι’ αυτό και συχνά συστήνονται σε καταστάσεις έντονου στρες.

Βιταμίνη Β1: Ειδικότερα η βιταμίνη Β1 (ή αλλιώς θειαμίνη) είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας στους μυς, αλλά και για το καρδιαγγειακό, το νευρικό και το πεπτικό σύστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η έλλειψή της προκαλεί αίσθημα κόπωσης, αδυναμία μνήμης και συγκέντρωσης, ενώ συνήθως για καλύτερη απορρόφησή της προτείνεται να λαμβάνεται σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Βιταμίνη C: Πέρα από την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο προστατεύει από κρυολογήματα και ιώσεις, η βιταμίνη C έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση. Ως εκ τούτου, μειώνει την πιθανότητα της υπέρτασης, καθώς και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τα οποία εμφανίζονται συχνά στους άνδρες, ιδιαίτερα μετά τα 40. Επιπλέον, είναι ένα ισχυρό και αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό, που προστατεύει το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες, ενώ προφυλάσσει τους πνεύμονες και το αναπνευστικό σύστημα τις ημέρες με αυξημένα επίπεδα μόλυνσης στην ατμόσφαιρα.

Βιταμίνη D: Συμβάλλει στην απορρόφηση του ασβεστίου, ενός στοιχείου σημαντικού για την καλή κατάσταση του σκελετού (άρα προστατεύει από την οστεοπόρωση), καθώς και στην εύρυθμη λειτουργία των μυών, της καρδιάς και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Σελήνιο: Πρόκειται για ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και του θυρεοειδούς αδένα. Επιπλέον, έχει συνδεθεί με την αυξημένη προστασία από καρκίνο και σοβαρά λοιμώδη νοσήματα.

Ασβέστιο: Το πολύτιμο αυτό μέταλλο ουσιαστικά βοηθά στη διατήρηση της σκελετικής υγείας, ωστόσο εμπλέκεται και στην πήξη του αίματος, στην αποστολή σημάτων μέσω του νευρικού συστήματος, στη διατήρηση της υγείας των μυών και στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

Μαγνήσιο: Θεωρείται ένα μέταλλο ιδανικό για την καταπολέμηση του στρες. Προφυλάσσει από τον σχηματισμό θρόμβων στο αίμα, μειώνει την αρτηριακή πίεση, βοηθά στη διατήρηση της αντοχής των οστών και ελαττώνει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, περιορίζοντας ταυτόχρονα τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών. Αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα βασικότερα συστατικά για να πετύχει κανείς αντιγήρανση, μακροζωία και, γενικότερα, καλή υγεία.

Ψευδάργυρος: Απαραίτητος για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Προστατεύει τον οργανισμό από μολύνσεις, ιώσεις και ασθένειες, έχοντας καθοριστική δράση και στη διαδικασία επούλωσης τραυμάτων. Ανανεώνει τα κύτταρα και κρατάει το δέρμα σφριγηλό και νεανικό, καθώς συμμετέχει και στην αναπαραγωγή και ανάπτυξη των κυττάρων του σώματος.Abbvie
GSK
BMS