Ιατρικό Αθηνών - Βιοϊατρική: Αποστολή υγειονομικού υλικού στις σεισμόπληκτες περιοχές της Συρίας | ΕΚΕ - planbemag.gr
Plan Be Mag
ΕΚΕ

Ιατρικό Αθηνών – Βιοϊατρική: Αποστολή υγειονομικού υλικού στις σεισμόπληκτες περιοχές της Συρίας

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ αναλαμβάνουν πρωτοβουλία ενίσχυσης των συνανθρώπων μας, που δοκιμάζονται στις σεισμόπληκτες περιοχές της Συρίας.

Οι δύο ελληνικοί όμιλοι αποστέλλουν 10 παλέτες με υγειονομικό υλικό στις πληγείσες από τον καταστροφικό σεισμό περιοχές της Συρίας, συμβάλλοντας στη φροντίδα ασθενών και τραυματιών. Το υλικό παραδόθηκε την Πέμπτη 9 Μαρτίου στην Πρεσβεία της Συρίας και τις προσεχείς ημέρες θα κατευθυνθεί προς υγειονομικές δομές των σεισμόπληκτων περιοχών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, κατά την παράδοση του υλικού δήλωσε: «Η βοήθεια και η στήριξη σε πληγέντες συνανθρώπους μας από φυσικές καταστροφές δεν πρέπει να γνωρίζει σύνορα. Δεν υπόκειται σε διακρίσεις. Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, μαζί με τον Όμιλο ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ, προβαίνουν από κοινού σε μία ανθρωπιστική δράση για την ανακούφιση των πληγέντων από τον καταστροφικό σεισμό, ξεκινώντας από τη Συρία.  Η δράση μας αυτή αναδεικνύει τη βασική αρχή του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, που συνοψίζεται στην τοποθέτηση του ανθρώπου πάνω από όλα και εκδηλώνεται, μεταξύ άλλων, με πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ, κ. Γιώργος Ευ. Σπανός, τόνισε: «Η δύναμη της φύσης είναι πάνω από τη δύναμή μας. Γι’ αυτό στεκόμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι στο πλευρό των συνανθρώπων μας, που έχουν πληγεί από την πρόσφατη μεγάλη φυσική καταστροφή στην Τουρκία και την Συρία. Μαζί με το Ιατρικό Αθηνών, στηρίζουμε έμπρακτα τις σεισμόπληκτες περιοχές, θέλοντας ενωμένοι να συμβάλουμε στην ανακούφιση των πληγέντων, όπως συνάδει με τις αρχές και τις αξίες μας, για τη φροντίδα της υγείας και του ανθρώπου».

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και ο Όμιλος ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ έχουν υπογράψει μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας, με στόχο την παροχή καινοτόμων, ολοκληρωμένων, ποιοτικών και οικονομικά προσιτών υπηρεσιών υγείας, σε όλο το φάσμα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας.