ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Αυγό, μια υπερτροφή «παντός καιρού» 6 οφέλη + 1 συνταγή bonus
Τρώγονται όλες τις εποχές του χρόνου, φρεσκοτηγανισμένα, «χτυπημένα» σε ομελέτα, βραστά ή ποσέ, είτε ως κύριο γεύμα είτε σε συνδυασμό...
Ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου στις γυναίκες
Σε μια προοπτική μελέτη που δημοσιεύθηκε προσφάτως στο έγκριτο περιοδικό Nature Communications διερευνήθηκε η συσχέτιση μεταξύ διατροφικών παραγόντων και του...
Η Διατροφή του Καύσωνα | Τι να τρώμε όταν ο υδράργυρος «χτυπάει κόκκινο»
Η σωστή διατροφή μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση των αυξημένων θερμοκρασιών και των δυσκολιών που προκαλεί η ακραία ζέστη στο...
Τα ευεργετικά φρούτα του καλοκαιριού: Πώς να παραμείνουμε ενυδατωμένοι και υγιείς
Τα φρούτα του καλοκαιριού είναι σύμμαχος της καλής μας υγείας. Στη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι σημαντικό να διατηρούμε τον οργανισμό...
Διατροφή διαβητικών τη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα: Τι να προσέξουν και τι να προτιμήσουν
Τη Μεγάλη Εβδομάδα είθισται πολλοί άνθρωποι να ακολουθούν μια διατροφική πρακτική που περιλαμβάνει τη νηστεία, μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο,...
Εκκολπωματίτιδα: Ποιο είδος διατροφής συμβάλλει στην αντιμετώπισή της
Καθοριστικός είναι ο ρόλος της διατροφής στην εμφάνιση και διαχείριση της εκκολπωματικής νόσου, αλλά και των εξάρσεών της. Η πρόσληψη...
Μύρισε «Κρήτη» το Παρίσι, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ντίνας Νικολάου
Στο ασφυκτικά γεμάτο σαλόνι της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι, συνεργάτες και φίλοι της γαστρονομίας γιόρτασαν τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου την...