“Από την Αντιγόνη στη Μήδεια”, του Κώστα Γάκη, στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα | Έξοδος - planbemag.gr
Plan Be Mag
Έξοδος

“Από την Αντιγόνη στη Μήδεια”, του Κώστα Γάκη, στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα

Μετά από τα συνεχόμενα sold out της θεατρικής σεζόν 2017-2018, η παράσταση «Από την Αντιγόνη στη Μήδεια» επιστρέφει, για λίγες μόνο παραστάσεις, στη σκηνή του Άλφα.Ιδέα.

Μια παράσταση-κατάδυση στα έγκατα της γυναικείας φύσης, όπως αυτή προκύπτει από δέκα εξέχουσες γυναικείες παρουσίες της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, με τον μοναδικό τρόπο που τις αποτύπωσαν ο Αισχύλος, ο Σοφοκλής και ο Ευριπίδης, είτε ως αρχετυπικές μορφές, είτε ως βαθιά ανθρώπινες και ένσαρκες οντότητες.

Ο ποιητής, διαρκώς παρών στο ταξίδι της σκηνής, τρώει τις ίδιες του τις σάρκες για να δώσει σάρκα στο παλλόμενο όραμά του, να δημιουργήσει ένα εξίσου παλλόμενο, ρευστό, πολλές φορές γεμάτο εσωτερικές συγκρούσεις και δημιουργικές αντιφάσεις σκηνικό ποίημα, με επίκεντρο τη γυναικεία ψυχοσύνθεση.

Πίσω από τη δράση των δύο ηθοποιών (Κώστας Γάκης-Μαρία Παπαφωτίου) ανατέλλει ο ευφάνταστος κόσμος των video ή των live captures, πότε σαν ένας τρισδιάστατος ου-τόπος, καμωμένος από μινιατούρες που μεταχειρίζονται σε παρόντα χρόνο οι ηθοποιοί, πότε ως τοπία του Αιγαίου που λειτουργούν ως ένας φυσικός καμβάς των δραμάτων, και πότε σαν μια σπαρακτική εστίαση στις λεπτομέρειες των προσώπων των γυναικών.

Σε ένα ταξίδι που οι θεατές γίνονται μέρος του σκηνικού κόσμου της παράστασης, ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί με τους ηθοποιούς για να παρακολουθήσουν με τελείως διαφορετικό τρόπο τη σκηνική δράση.

INFO
Θέατρο Άλφα.Ιδέα
Πατησίων 37 και Στουρνάρα 51, Αθήνα
Κάθε Παρασκευή στις 21:00
Διάρκεια: 90 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 10 € (προπώληση), 15 € (ταμείο), 12 € (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, μαθητικό)
Τηλ.: 210 5238742, 210 5221444