«Η Βασίλισσα της Ομορφιάς», στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της σύγχρονης παγκόσμιας δραματουργίας, «Η Βασίλισσα της Ομορφιάς» (Beauty Queen of Leenane), του Ιρλανδού συγγραφέα Μάρτιν ΜακΝτόνα, παρουσιάζεται στο Θέατρο Επί Κολωνώ από την Ομάδα Νάμα, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ιρλανδίας, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, δύο γυναίκες ζουν μόνες τους. Η ηλικιωμένη αυταρχική Μαγκ Φόλαν και η 40χρονη κόρη της, Μωρήν, που τη φροντίζει. Μια σχέση αγάπης και μίσους, που καθιστά τη συμβίωσή τους σχεδόν αφόρητη σ’ έναν ανελέητο αλληλοσπαραγμό. Τη ζωή τους θα ανατρέψει η εμφάνιση του Πάτο Ντούλυ, ενός άνδρα που επιστρέφει για λίγο στην πόλη του και έχει πάντα στο μυαλό του, 20 χρόνια τώρα, τη Μωρήν ως τη βασίλισσα της ομορφιάς της μικρής τους πόλης. Η τελευταία, ουσιαστικά, ευκαιρία της Μωρήν να αγαπήσει και να αγαπηθεί.

Το έργο προτάθηκε για Βραβείο Laurence Olivier καλύτερου θεατρικού έργου, ενώ το ανέβασμά του στο Μπρόντγουει (1998) τιμήθηκε με τέσσερα βραβεία Tony.

Παίζουν: Σοφία Σεϊρλή, Αγορίτσα Οικονόμου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Γιώργος Κατσής

INFO
Θέατρο Επί Κολωνώ: Ναυπλίου 12 και Λένορμαν 94, Κολωνός (Στάση Μετρό Μεταξουργείο)
Τηλ.: 210-5138067
Παραστάσεις: Τετάρτη 18:15, Παρασκευή 21:15, Σάββατο 21:15, Κυριακή 18:00
Διάρκεια: 90 λεπτά
Προπώληση εισιτηρίων: Ταμείο του Θεάτρου, viva.gr, 11876, SevenSpots, Reload Stores, WIND, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αθηνόραμα, Viva Kiosk και Yoleni’s