Νίκη Σταύρου: H πνευματική δικαιούχος των έργων του Ν. Καζαντζάκη απαγγέλλει τους «Αδερφοφάδες» στο Θέατρο Βρετάνια | Έξοδος - planbemag.gr
Plan Be Mag
Έξοδος

Νίκη Σταύρου: H πνευματική δικαιούχος των έργων του Ν. Καζαντζάκη απαγγέλλει τους «Αδερφοφάδες» στο Θέατρο Βρετάνια

Η Καζαντζάκεια Κιβωτός διοργανώνει και παρουσιάζει μια μουσικο-λογοτεχνική βραδιά μνήμης και τιμής, με επίκεντρο το συνταρακτικό αυτό μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη, τη Δευτέρα 23 Μαΐου, στις 21:00, στο Θέατρο Βρετάνια.

«Θέλει, λέει, να ‘ναι λεύτερος. Σκοτώστε τον!»

Νίκος Καζαντζάκης, Αδερφοφάδες

Το αριστοτεχνικό βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη «Οι Αδερφοφάδες», ένα ανατριχιαστικά επίκαιρο μυθιστόρημα, συγκινεί και συγκλονίζει με την τραγική σκιαγράφηση μιας από τις πιο επίπονες περιόδους της νεότερης ελληνικής ιστορίας, του ελληνικού εμφυλίου πολέμου (1944-1949).

Η Νίκη Σταύρου, πνευματική δικαιούχος των έργων του Νίκου Καζαντζάκη, θα απαγγείλει αποσπάσματα του έργου, τα οποία έχει επιμεληθεί και διασκευάσει. Η μεσόφωνος Λίλιαν Τσατσαρώνη θα ερμηνεύσει τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, ένα τραγούδι του Γιώργου Καγιαλίκου σε στίχους Δημήτρη Αναγνωστόπουλου, καθώς και ελληνικά και ξένα παραδοσιακά κομμάτια, με συνοδεία πιάνου από τη Δήμητρα Κακάκη.

* Η Καζαντζάκεια Κιβωτός είναι μια αστική, μη κερδοσκοπική φιλοζωική εταιρεία φροντίδας εγκαταλελειμμένων και αδέσποτων ζώων.

Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για τη διάσωση, σίτιση και περίθαλψή τους.

Πληροφορίες – Κρατήσεις: www.viva.gr

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Πανεπιστημίου 7, Αθήνα
Δευτέρα 23 Μαΐου, 2022
Ώρα έναρξης 21:00
Είσοδος 4 ευρώ