Οι διατροφικές διαταραχές στο μικροσκόπιο στο Ζάππειο, στις 3 και 4 Μαρτίου | Έξοδος - planbemag.gr
Plan Be Mag
Έξοδος

Οι διατροφικές διαταραχές στο μικροσκόπιο στο Ζάππειο, στις 3 και 4 Μαρτίου

Το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών διοργανώνει για δεύτερη χρονιά την εβδομάδα ευαισθητοποίησης γύρω από τις διατροφικές διαταραχές. Μια παγκόσμια πρωτοβουλία που πραγματοποιείται κάθε Μάρτιο σ’ όλο τον κόσμο.

afisaΣτην περσινή εκδήλωση, με τον γενικό τίτλο «Όλοι γνωρίζουμε κάποιον», η κα Μαρία Τσιάκα, Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών, και οι συνεργάτες της επιχείρησαν να καταρρίψουν τους μύθους γύρω από τη νόσο και, αντίστοιχα, να φωτίσουν όλες τις αλήθειες σχετικά με τα χαρακτηριστικά της, τη μαζικότητα, τη σοβαρότητα, καθώς και τη δυνατότητα ίασης.

Η φετινή διοργάνωση, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, υπό την αιγίδα του παγκοσμίου οργανισμού F.E.A.S.T (Families Empowered and Supporting Treatment of Eating Disorders) και με την υποστήριξη του New York College, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα:

Με τίτλο «Πουθενά σαν το σπίτι», οι ειδικοί θα εστιάσουν στον καθοριστικό ρόλο της οικογένειας στην εξέλιξη, καθώς και την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Προσκεκλημένη η κα Laura Collins, ιδρύτρια του F.E.A.S.T και μέλος της επιτροπής των social media της Ακαδημίας Διατροφικών Διαταραχών, που θα τιμήσει τη διοργάνωση με την παρουσία της και δύο πολύ διαφωτιστικές τοποθετήσεις.

Για πρώτη φορά φέτος, θα δοθεί βήμα στους πραγματικούς πρωταγωνιστές, δηλαδή στους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Μέσα από τις βιωματικές εισηγήσεις των τελευταίων, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να φτάσει στον πυρήνα μιας ασθένειας που ταλανίζει, όπως υπολογίζεται, περίπου το 7-8% του ελληνικού πληθυσμού.

Τη διημερίδα συντονίζει η Μαρία Λυσάνδρου, δημοσιογράφος Υγείας, Διευθύντρια Σύνταξης του περιοδικού “Plan Be” και της ιστοσελίδας www.healthupdate.gr.

Η δράση για φέτος, με τίτλο «Πουθενά σαν το σπίτι», πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Μαρτίου, στο Ζάππειο Μέγαρο (17:00 – 22:00).

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.