«Ο Άνθρωπος Ελέφαντας», στον Πολυχώρο VAULT | Έξοδος - planbemag.gr
Plan Be Mag
Έξοδος

«Ο Άνθρωπος Ελέφαντας», στον Πολυχώρο VAULT

Με αφορμή τα 40 χρόνια από το πρώτο του ιστορικό ανέβασμα στο Broadway (Απρίλιος του 1979 – Ιούνιος του 1981, 916 παραστάσεις), το πολυβραβευμένο έργο του Bernard Pomerance «Ο Άνθρωπος Ελέφαντας», βασισμένο στη ζωή του Τζον Μέρρικ, ανεβαίνει σε διασκευή και σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, στον Πολυχώρο VAULT, από τις 4 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για την πραγματική ιστορία του Τζον Μέρρικ, γνωστού και ως Ανθρώπου Ελέφαντα, ενός τραγικά παραμορφωμένου άντρα που έζησε στο Βικτωριανό Λονδίνο το 1880. Όταν ο καταξιωμένος γιατρός Τριβς τον παίρνει υπό την προστασία του, για να τον απαλλάξει από έναν κόσμο καιροσκόπων και εκμετάλλευσης, εκπλήσσεται από το λαμπρό μυαλό, την ακλόνητη πίστη του και τη δίψα του για αποδοχή, αγάπη και έρωτα. Πόσο, όμως, ο Τζον Μέρρικ έχει αληθινά απομακρυνθεί από τα Freek Shows και από έναν κόσμο τεράτων;

Το έργο τιμήθηκε με τα Βραβεία Tony, Drama Desk, Obie Awards και New York Drama Critics’ Circle ως το Καλύτερο Έργο της χρονιάς το 1979. Από τότε συνεχώς παρουσιάζεται στις θεατρικές σκηνές ανά τον κόσμο, μιας κι ο ρόλος του Τζον Μέρρικ θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες υποκριτικές προκλήσεις, με μερικούς πολύ σπουδαίους ηθοποιούς να έχουν αναμετρηθεί κατά καιρούς μαζί του (David Schofield, David Bowie, Mark Hamill, Bradley Cooper κ.ά.). Στην Ελλάδα παρουσιάστηκε το 1980 από το Θέατρο Έρευνας του Δημήτρη Ποταμίτη και αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εισπρακτικές επιτυχίες του πάντα πρωτοποριακού καλλιτέχνη.

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Καρατζιάς, Περικλής Μοσχολιδάκης, Μαρία Καβουκίδη, Στέλιος Καλαϊτζής, Μιχάλης Καλιότσος, Αντώνης Καραθανασόπουλος, Σοφία Ρούβα.

INFO
Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS
Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00, Κυριακές στις 18:15
Διάρκεια: 90′ (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 16€, προπώληση viva: 14€ / φοιτητές-σπουδαστές-κάτοχοι κάρτας πολύτεκνων-ΑμΕΑ-κάτοχοι κάρτας ανεργίας (ΟΑΕΔ): 12€
Πληροφορίες-κρατήσεις: 213 0356472, 6949 534889