Ο «Αρίστος» του Γ. Παπαγεωργίου έρχεται με 3 παραστάσεις τον Σεπτέμβριο

Η βραβευμένη παράσταση «Αρίστος» του Γιώργου Παπαγεωργίου, με τη Φιλαρέτη Κομνηνού, με κεντρικό θέμα τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου», έρχεται στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής για τρεις παραστάσεις στις 17, 18 και 20 Σεπτεμβρίου.

Εννέα χαρακτήρες που συνδέονται με τον Αριστείδη Παγκρατίδη, μέσα από τις χειμαρρώδεις, υποβλητικές εξομολογήσεις τους, μιλώντας διαφορετικές γλώσσες, ανάλογα με τα βιώματα, τον χαρακτήρα και τον ρόλο τους, συνθέτουν το προφίλ του Αρίστου.

Ο φίλος από την Τούμπα, η παραδουλεύτρα γειτόνισσα της μάνας του, ένας αχθοφόρος του λιμανιού, ο παρακρατικός δοσίλογος περιπτεράς, ένας χωροφύλακας δημοκρατικών φρονημάτων, ένας συντηρητικός αστός της παραλίας, το αφεντικό του σε ένα λαϊκό πανηγύρι, η τραβεστί Λολό και μία λαϊκή τραγουδίστρια – οι δύο έρωτες του, ερμηνευμένοι επί σκηνής από τρεις ηθοποιούς.

Οι ερμηνευτές ζωντανεύουν μια ιστορία που μεταφέρει τους θεατές στις αλάνες της Θεσσαλονίκης, στις σκοτεινές πλευρές του λιμανιού, στα υπαίθρια πανηγύρια και στα μπουζουξίδικα της παλιάς Θεσσαλονίκης, σε ένα σκηνικό χρόνο που φτάνει μέχρι το 1960 όταν γίνεται είκοσι χρονών ο βασικός ήρωας, ο Αριστείδης Παγκρατίδης, ο φερόμενος ως «Δράκος του Σέϊχ σου», τον οποίο ο Τύπος του 1963 (Ελληνικός Βορράς) αποκαλούσε «νεαρό ανώμαλο».

Το 1966 καταδικάστηκε τετράκις σε θάνατο από το πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης. Η εκτέλεσή του έγινε στο μέρος που ήταν συνδεδεμένο με το όνομά του, το Δάσος του Σέιχ Σου. Οι τελευταίες λέξεις που ψέλλισε ήταν «Μανούλα μου, είμαι αθώος».

Το βιβλίο του Θωμά Κοροβίνη «Ο Γύρος του Θανάτου» τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, ενώ η παράσταση τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης παράστασης από το Αθηνόραμα.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαγεωργίου
Σκηνικά: Κατερίνα Αριανούτσου
Κοστούμια: Κατερίνα Αριανούτσου
Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Δούσος
Μουσική: Γιώργος Δούσος
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Χορογραφία: Μαρίζα Τσίγκα
Διασκευή: Θεοδώρα Καπράλου
Παίζουν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιάννης Λεάκος, Ιωάννης Αθανασόπουλος
Μουσικός επί σκηνής: Γιώργος Δούσος

INFO
Παραστάσεις: Παρασκευή 17, Σάββατο 18 και Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021
Ώρα έναρξης: 21:00
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 15€ | Μειωμένο 12€
Προπώληση: ticketservices.gr