«Ο Μισάνθρωπος», στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου | Έξοδος - planbemag.gr
Plan Be Mag
Έξοδος

«Ο Μισάνθρωπος», στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Το Εθνικό Θέατρο ανεβάζει από τις 10 Μαρτίου, στην Κεντρική Σκηνή, τον «Μισάνθρωπο», ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά έργα του Μολιέρου. Το έργο παρουσιάζεται στην εξαιρετική μετάφραση, εκ νέου επεξεργασμένη, της Χρύσας Προκοπάκη, ενώ τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Γιάννης Χουβαρδάς.
Ο Αλσέστ, μέλος της «καλής κοινωνίας», είναι αθεράπευτα ερωτευμένος με τη Σελιμέν. Μισεί, όμως, όλους τους άλλους, καθώς όσοι τον περιστοιχίζουν επιδίδονται ανελέητα στην κολακεία, στον κοινωνικό σχολιασμό και στις ίντριγκες, στην υποκρισία και στο ψεύδος. Όταν ο Αλσέστ δει με τα μάτια του πως η αγαπημένη του διάγει ακριβώς αυτή τη ζωή που ο ίδιος απεχθάνεται, επιλέγει την αναχώρηση και τη μοναξιά.
Ένας αθεράπευτα ειλικρινής ήρωας που απεχθάνεται την υποκρισία, κερδίζει τη συμπάθεια και τον θαυμασμό μας. Χάρη στη μαεστρία του κορυφαίου Γάλλου κωμωδιογράφου, αναδεικνύεται σε σύμβολο που εκφράζει και δικές μας αγωνίες. Ο Αλσέστ μοιάζει να φέρει βιώματα του συγγραφέα για μια από σκηνής διαμαρτυρία. Εκεί συναντά τη δική μας φωνή.

Παίζουν: Μιχαήλ Μαρμαρινός, Χρήστος Λούλης, Δημήτρης Παπανικολάου, Άλκηστις Πουλοπούλου, Γιάννης Βογιατζής κ.ά.

INFO
Εθνικό Θέατρο – Κεντρική Σκηνή
Αγίου Κωνσταντίνου 22-24
Παραστάσεις: Tετάρτη και Κυριακή στις 19:00, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30
Εισιτήρια: διακεκριμένη ζώνη 25 €, Α΄ ζώνη 18 €, A΄ εξώστης 15 €, Β΄ εξώστης 10 €
Ειδικές τιμές: φοιτητικό-νεανικό 10 € (κάθε Πέμπτη), άνω των 65 ετών 10 € (κάθε Τετάρτη), κάρτα ανεργίας 5 € (κάθε Τετάρτη και Πέμπτη), ΑμεΑ 5 € και οι συνοδοί 5 € (καθημερινά και σαββατοκύριακα), πολύτεκνοι 10 € (καθημερινά και σαββατοκύριακα)
Προπώληση: www.ticketservices.gr και tickets.public.gr
Κρατήσεις συλλόγων: 210 700 1468