Παράταση για το «Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης», στο Θέατρο Στοά | Έξοδος - planbemag.gr
Plan Be Mag
Έξοδος

Παράταση για το «Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης», στο Θέατρο Στοά

Ένας ηθοποιός συνομιλεί με έναν ρεμπέτη στο Θέατρο Στοά… Παρατείνονται για ένα ακόμα μήνα, έως τις 26 Φεβρουαρίου, οι παραστάσεις για το έργο της Νάσης Τουμπακάρη «Εγώ ο Μάρκος Βαμβακάρης», που σκηνοθέτησε και ερμηνεύει ο Θανάσης Παπαγεωργίου. Το έργο, που παρουσιάζεται εκ νέου από τον Νοέμβριο, είναι μια μεγάλη επιτυχία του Θεάτρου Στοά, αλλά και του ίδιου του σκηνοθέτη και ερμηνευτή.

Ο μονόλογος αυτός παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2017 στη «Στοά» και, στη συνέχεια, παίχτηκε στη Θεσσαλονίκη (Θέατρο της ΕΜΣ), στη Σύρο (Θέατρο Απόλλων), στην Κόρινθο (Θέατρο Περιγιαλίου), στον Πειραιά (Δημοτικό Θέατρο), στη Λεμεσό (θέατρο Ριάλτο) και, τέλος, στο Μικρό  Άνεσις στους Αμπελοκήπους, εγκαινιάζοντας το 2019 το νέο αυτό θέατρο. Έχουν δοθεί συνολικά περί τις 250 παραστάσεις που παρακολούθησαν 25.000 θεατές, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές για την ερμηνεία του Θανάση Παπαγεωργίου, τόσο από την επίσημη κριτική και το Κοινό, όσο και από τη Θεατρική Κοινότητα.

Η τωρινή του επανάληψη εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια της «Στοάς», που η πανδημία δεν επέτρεψε να εορταστούν όταν και όπως έπρεπε, μαζί με μία σειρά εκδηλώσεων, όπως ποιητικές βραδιές, μουσικά αφιερώματα, παραστάσεις του θεατρικού εργαστηρίου της «Στοάς» και, τέλος, το ανέβασμα, στο τέλος της σεζόν, ενός καινούργιου έργου του ίδιου του Παπαγεωργίου, με τίτλο «Για τα μάτια της Βαλέρια».

Ο μονόλογος «Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης» γράφτηκε από τη Νάση Τουμπακάρη και βασίστηκε στην αυτοβιογραφία του Μάρκου Βαμβακάρη της Αγγελικής Βέλλου-Κάιλ, η οποία κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήση.

Η σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια ανήκει στη Λέα Κούση, μόνιμη συνεργάτιδα του Θεάτρου Στοά.

Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρού

INFO
«Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης»
με τον Θανάση Παπαγεωργίου

Παραστάσεις:
Παρασκευή και Σάββατο, ώρα 20:30
Κυριακή ώρα 19:00
Διάρκεια:  90΄

Εισιτήρια: 15€ και 12€ (ΑμεΑ, φοιτητικά, άνω των 65, άνεργοι)

Προπώληση: viva.gr

Θέατρο Στοά
Μπισκίνη 55, Ζωγράφου
Τηλ.: 210-7702830