«Προσωπική συμφωνία», στο Θέατρο Κολοσσαίον | Έξοδος - planbemag.gr
Plan Be Mag
Έξοδος

«Προσωπική συμφωνία», στο Θέατρο Κολοσσαίον

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε την περασμένη σεζόν στο «Από Μηχανής Θέατρο», στην Αθήνα, το βραβευμένο έργο «Προσωπική συμφωνία» (“Taking sides”) του Ρόναλντ Χάργουντ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, ανεβαίνει Θεσσαλονίκη.

Στο Θέατρο Κολοσσαίον, από 25 Σεπτεμβρίου, έως 6 Οκτωβρίου.

Στους κεντρικούς ρόλους οι Νικήτας Τσακίρογλου, Χρήστος Βαλαβανίδης και Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Στη Ναζιστική Γερμανία, ο Βίλχελμ Φουρτβένγκλερ θεωρείται ο σημαντικότερος Διευθυντής Ορχήστρας, γι’ αυτό και χαίρει της εύνοιας του Αδόλφου Χίτλερ. Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Φουρτβένγκλερ θα κατηγορηθεί για τη σχέση του με το ναζιστικό καθεστώς και θα υποβληθεί σε ανάκριση από τους Αμερικανούς. Την ανάκριση του μαέστρου αναλαμβάνει ο ταγματάρχης Άρνολντ, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να αποδείξει ότι ο μουσικός υπήρξε στέλεχος των Ναζί και εκμεταλλεύτηκε τα προνόμια που του προσέφερε το Κόμμα.

Το έργο γράφτηκε το 1995 και βασίζεται σε πραγματικά ημερολόγια του σπουδαίου μαέστρου Βίλχελμ Φουρτβένγκλε, τα οποία κρατούσε κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του.

Μετάφραση: Αθανασία Α. Καραγιαννοπούλου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς
Παίζουν: Νικήτας Τσακίρογλου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Χρήστος Βαλαβανίδης, Άννα Ελεφάντη, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Παναγιώτης Γουρζουλίδης 

INFO
Κινηματοθέατρο Κολοσσαίον
Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 150, Θεσσαλονίκη
Παραστάσεις: Τετάρτη 19:00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:00, Κυριακή 20:00
Εισιτήρια: Α’ ζώνη: 25€, Β’ ζώνη: 20€, φοιτητικό/ανέργων/ΑμΕΑ/άνω των 65 ετών: 18€, εξώστης 16€.
τηλ.: 2310- 834996