Τι "παίζει" στην πόλη | Έξοδος - planbemag.gr
Plan Be Mag
Έξοδος

Τι “παίζει” στην πόλη

Περιμένοντας να υποδεχτώ το Μάρτη, τριγυρνάω στους δρόμους και σιγοτραγουδάω “Θα ‘ναι σαν να μπαίνει η Άνοιξη, θα ‘ναι ουρανού κατάνυξη, θα ‘ναι σαν να μπαίνει η Άνοιξη, στα ξαφνικάααααααα…”. Και ξαφνικά βλέπω έναν κύριο, ο οποίος γυρίζει το κεφάλι και με κοιτάει.

– Τι θέλετε; (Tον ρωτάω απορημένος…)

– Εσείς τι θέλετε; (Mου απαντά).

– Εγώ τίποτα. (Συνεχίζω απορημένος).

– Μα με φωνάξατε… Θάνος είναι το όνομά μου…

Μάλλον τελικά, δεν τραγουδάω και τόσο χαμηλόφωνα…

Κατά τα λοιπά, αναζητώ εναγωνίως μαρτάκι (το κόκκινο βραχιόλι για το χέρι) και όχι τον Κώστα       Μαρτάκη (το διευκρινίζω, για να μην έχουμε αντίστοιχες παρεξηγήσεις με την προηγούμενη).

Τιμής ένεκεν πάντως, κατά την αναζήτηση του μαρτακίου, ακούω και το “Θέλω επειγόντως διακοπές, κάτω από την πανσέληνο βουτιές…”, που ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις.

Τέλος, ένα ακόμα δίλημμα με βασανίζει (για μουσικό χαλί, αυτή τη φορά ακούω Αλέξια και το “Έχω δίλημμα ποιο δρόμο να διαλέξω, η απόφαση ποια είναι η σωστή;;): ο Μάρτης φέτος θα είναι γδάρτης   και κακός παλουκοκαύτης ή μήπως ο ήλιος του Μαρτίου θα τρυπάει κέρατο βοδιού; Ιδού η απορία. Ευτυχώς, δεν λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Όπως, και εγώ δε λείπω ποτέ από την πόλη μας, στην οποία και το Μάρτη θα γίνουν εξαιρετικά ενδιαφέροντα πράγματα (ε, ρε, χαρές που θα κάνει η Βάνα Μπάρμπα…). Πάμε να δούμε λοιπόν τα καλύτερα από αυτά!

Γυρνάει και γράφει (ευελπιστώντας να βγάλει επιτέλους τα κασκόλ και τα παλτό) ο Νίκος Π.

the-curing-roomThe Curing Room στον Πολυχώρο VAULT

Η νέα σκηνοθετική δουλειά του Δημήτρη Καρατζιά, μετά το περσινό Marvin’s Room (τρεις υποψηφιότητες στα Βραβεία Κοινού 2016 του Αθηνοράματος: Καλύτερης Παράστασης, Γυναικείος ρόλος και Μουσικής σύνθεσης), το αντιπολεμικό κοινωνικό δράμα του David Ian Lee, The Curing Room, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα και αυστηρώς ακατάλληλο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στον Πολυχώρο VAULT έως την Κυριακή 9 Απριλίου 2017. Ένα έργο βαθιά συγκινητικό, ανθρώπινο, σκληρό, άγριο, σπαρακτικό. Ένα αγωνιώδες, τολμηρό, αποτρόπαιο και έντονο θρίλερ.

Άνοιξη 1944. Νότια Πολωνία. Πριν αποχωρήσουν τα Ναζιστικά στρατεύματα αιχμαλωτίζουν μια διμοιρία Ρώσων στρατιωτών. Τους σκοτώνουν όλους εκτός από επτά άνδρες, που κλειδώνουν γυμνούς, χωρίς φαγητό και νερό στο κελάρι ενός άδειου Μοναστηριού. Την ελπίδα, θα την διαδεχτεί η ένταση, ο θυμός, η άρνηση, ο φόβος, η απόγνωση, η απελπισία. Ο εγκλεισμός, η πείνα και η δίψα, το ένστικτο της επιβίωσης γρήγορα θα τους οδηγήσουν στα άκρα.

INFO

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS
Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός
Έως 9 Απριλίου 2017
Ημέρες παραστάσεων:
Παρασκευή & Σάββατο: 21.15 • Κυριακή: 18.15
Διάρκεια: 100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 15 E
Μειωμένο: 10 E (Φοιτητές/Μαθητές/Σπουδαστές/Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων/ΑμΕΑ
Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ)/
Ατέλειες: 5 E
Προπώληση VIVA: 12 E
http://www.viva.gr/tickets/venues/polyxoros-vault

05-tango-fire-pallas

Tango Por Dos: Τα διασημότερα Tango στον κόσμο έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Tango Por Dos είναι για το τάνγκο ότι το Cirque du Soleil για το οικογενειακό υπερθέαμα, το Royal Shakespeare Company για τις σαιξπηρικές παραστάσεις, τα Μπολσόι και Μαριίνσκι για το κλασικό μπαλέτο.

Και όταν μιλάμε για ερμηνευτές και χορογράφους του τάνγκο, ο αδιαμφισβήτητος πρώτος των πρώτων, ο ζωντανός θρύλος της Αργεντινής, είναι ο σούπερ σταρ Miguel Ángel Zotto!

Η σημαντικότερη και διασημότερη ομάδα τάνγκο στον κόσμο, το χορευτικό διαμάντι της Αργεντινής, το φημισμένο Tango Por Dos παρουσιάζει την πρόσφατη παραγωγή του στην Αθήνα: το εκπληκτικό υπερθέαμα RAÍCES TANGO, που ήδη μαγεύει το κοινό στην παγκόσμια περιοδεία του, αποσπώντας τα διθυραμβικά σχόλια της διεθνούς κριτικής.

Το “Raíces Tango”είναι ένα γοητευτικό σκηνικό ταξίδι, που ξεκινά από τις ρίζες του Tango και συνεχίζει μία μαγευτική περιήγηση στην ιστορία του και στους μεγάλους σταθμούς της.

Επί σκηνής, παρακολουθούμε ένα ταξίδι από το Tango La Pampa στο Τάνγκο του Μπουένος Άιρες, από την ύπαιθρο στην αστικοποίηση αυτού του χορού του πάθους, από το χθες στο σήμερα, από το ασπρόμαυρο στο έγχρωμο. Η παράσταση ισορροπεί υπέροχα ανάμεσα στο πάθος και το ρομαντισμό του τάνγκο και την αυστηρότητα και την τελειότητα της σύγχρονης τεχνολογίας των πολυμέσων: προβολές, ειδικοί φωτισμοί και εφέ συμβάλλουν στη δημιουργία μιας φαντασμαγορικής υπερπαραγωγής.

Όλα βέβαια καταλήγουν στο ανθρώπινο στοιχείο: είναι η ενέργεια και το πάθος των 18 κορυφαίων χορευτών και της σπουδαίας ορχήστρας με τους 6 σολίστ, που ζωντανεύουν την ψυχή του τάνγκο μπροστά στα μάτια των θεατών.

INFO

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Πέμπτη 30/3: 20.00 • Παρασκευή 31/3: 20.00
Σάββατο 1/4: 20.00
Τιμές εισιτηρίων: Παιδιά, μαθητές, φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+: 20 E* • Ζώνη Γ: 30 E • Ζώνη Β: 40 E • Ζώνη Α: 50 E • Διακεκριμένη Ζώνη: 65 E
* Τα εισιτήρια των 20 E διατίθενται μόνον στη Γ’ Ζώνη.
Προπώληση εισιτηρίων:
Στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και στην Ομήρου 8. Online αγορές στο: www.megaron.gr
Τηλεφωνικές κρατήσεις στο: 210 7282333
Πληροφορίες: 210 7258510, www.megaron.gr

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας βάζει φωτιά στη Σφίγγα τα Σάββατα

Με έναν καινούργιο δίσκο που θα κυκλοφορήσει το Μάρτη και μία πορεία που μετρά πάνω από 2 δεκαετίες στις αποσκευές του, ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα κάνει στάση για 4 Σάββατα στη μουσική σκηνή Σφίγγα.

Με τραγούδια αγαπημένα από το παρελθόν και το παρόν, έρχεται να “βάλει φωτιά” και να μας απογειώσει για 4 μουσικές βραδιές με τρόπο που μόνο ο ίδιος και η ομάδα του ξέρει.

Ο ήχος γνωστός και αγαπημένος, τραγούδια που έχουν γίνει ένα με τις ζωές μας και ο καθένας έχει να διηγηθεί μια διαφορετική ιστορία με μουσική υπόκρουση τις μελωδίες και τους στίχους από αυτά.

Πυξ Λαξ, προσωπική πορεία, συνεργασίες… κομμάτια ενός παζλ που μόνο η φωνή του κόσμου πάντα το ολοκλήρωνε. Έτσι θα γίνει και τώρα, σε αυτές τις 4 βραδιές που θα είναι γεμάτες μουσικές εκπλήξεις και αναπάντεχες διασκευές τραγουδιών βγαλμένων από τα παλιά… Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να την χάσουμε!

INFO

Μουσική Σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Σάββατα 11, 18, 25 Μαρτίου & Σάββατο 1 Απριλίου
Ώρα έναρξης: 22.30
Τιμή εισόδου στο μπαρ: 10 E με μπύρα ή κρασί
Τιμή εισόδου στο μπαρ για φοιτητές και ανέργους: 8 E με μπύρα ή κρασί
Τηλέφωνο κρατήσεων: 211 4096149, 6987 844 845
Email: sfiggamusic@gmail.com

niki_samothrakis

Η “Νίκη” του Χρήστου Χωμενίδη στο “Θέατρον” του Κέντρου Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”

Η “Νίκη” του Χρήστου Α. Χωμενίδη, αφού διαβάστηκε από δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες και τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, ανεβαίνει από τις 17 Φεβρουαρίου στο “ΘΕΑΤΡΟΝ” του Κέντρου Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” σε θεατρική διασκευή Σταμάτη Φασουλή – Γιώργου Λύρα και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, σε παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

“Νίκη”… Ένα έργο που ζωντανεύει αριστοτεχνικά τα πάθη, τις εξάρσεις και τα τραύματα της Ελλάδας του τελευταίου αιώνα από τη Μικρασιατική καταστροφή μέχρι το 2008. Ο Σταμάτης Φασουλής δίνει σάρκα και οστά στους ήρωες του Χωμενίδη και παραθέτει μοναδικές εικόνες της Ελλάδας που σημάδεψαν το μέλλον της. Επί σκηνής θα ζωντανέψουν όλα όσα ζήσαμε, ακούσαμε, χορέψαμε, τραγουδήσαμε, δακρύσαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Όχι, η ζωή της Νίκης δεν ήταν παραμύθι. Δεν μεγάλωσε όπως τα κορίτσια της ηλικίας της, με παιχνίδια, φλερτ και συνοικέσια. Κουβαλούσε εκ γενετής ένα φορτίο τόσο βαρύ, ώστε κινδύνεψε να τη συντρίψει. Πήρε, ωστόσο, τη ζωή στα χέρια της. Επαναστάτησε κόντρα στην “επανάσταση” για τον έρωτα. Ο συγγραφέας πλέκει πραγματικότητα και μυθοπλασία και δίνει στην ηρωίδα φωνή για να μας πει την ιστορία της σε πρώτο πρόσωπο.

Ταυτότητα Παράστασης

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Θεατρική διασκευή: Σταμάτης Φασουλής – Γιώργος Λύρας
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς – Γιάννης Μουρίκης
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Χορογραφίες: Δημήτρης Παπάζογλου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Λύρας

Διανομή

Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιος Μάινας, Ευγενία Δημητροπούλου, Γωγώ Μπρέμπου, Ευαγγελία Μουμούρη, Σοφία Φαραζή, Μάξιμος Μουμούρης, Αλέξανδρος Καλπακίδης.

Στο ρόλο της γιαγιάς Σεβαστής η Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

Την Νίκη σε μικρή ηλικία ερμηνεύουν σε διπλή διανομή: Αναστασία Γουλιάμου & Αυγή Σταυροπούλου.

Παίζουν αλφαβητικά: Νεκταρία Γιαννουδάκη, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Βερόνικα Δαβάκη, Δημήτρης Δεγαΐτης, Γιώργος Δεπάστας, Λήδα Καπνά, Αυγουστίνος Κούμουλος, Κίμων Κουρής, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Δανάη Μπάρκα, Πάνος Μπόρας, Φοίβος Ριμένας, Αχιλλέας Σκεύης, Κώστας Φαλελάκης, Βάσια Χρήστου

INFO

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων:
Τετάρτη & Πέμπτη: 19.00
Παρασκευή & Σάββατο: 20.00
Κυριακή: 18.30
Διάρκεια παράστασης: 180 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό εισιτήριο: VIP: 35 E, Α Ζώνη: 30 E, Β Ζώνη: 25 E, Γ Ζώνη: 20 E, Θεωρείο: 15 E Φοιτητικό/Νεανικό: VIP: 30 E, Α Ζώνη: 25 E, Β Ζώνη: 20 E, Γ Ζώνη: 15 E, Θεωρείο: 12 E
Ανέργων: VIP: 28 E, Α Ζώνη: 23 E, Β Ζώνη: 18 E, Γ Ζώνη: 14 E, Θεωρείο: 12E
Α.Μ.Ε.Α.: Πλατεία: 15 E, Θεωρείο: 10 E

Προπώληση εισιτηρίων:

Εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις προπωλούνται:
Στο ταμείο του “ΘΕΑΤΡΟΝ”, Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”, Πειραιώς 254, Ταύρος.
Στο εκδοτήριο της ticketservices: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνικά στο: 212 2540300 με χρέωση πιστωτικής κάρτας
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.viva.gr

valtinos_didaskalou

Ω, Θεέ μου!” με τον Γρηγόρη Βαλτινό και την Κατερίνα Διδασκάλου στο Θέατρο “Κάτια Δανδουλάκη”

Γέλιο, συγκίνηση, σκέψεις, πολλαπλά συναισθήματα. Ο Θεός και μια ψυχολόγος με το προβληματικό της παιδί ξετυλίγουν την υπέροχη ιστορία τους στο θέατρο ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ, από τις 17 Φεβρουαρίου 2017. Ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Κατερίνα Διδασκάλου ξεκίνησαν με πολύ μεγάλη επιτυχία τη χειμερινή σεζόν από τη Θεσσαλονίκη με την πανελλήνια πρεμιέρα της παράστασης “Ω, Θεέ μου!”της Ανάτ Γκοβ, σε σκηνοθεσία της Λίνας Ζαρκαδούλα και συνεχίζουν την πετυχημένη πορεία της και στην Αθήνα.

Η Άννα, μια ψυχολόγος, δέχεται ένα μυστηριώδη ασθενή που πάσχει από κατάθλιψη και χρειάζεται επειγόντως θεραπεία. Στην πορεία, όμως, ανακαλύπτει ότι πίσω από την περίεργη αυτή επίσκεψη κρύβεται ένα θαύμα: η Άννα βλέπει μπροστά της τον ίδιο το Μεγαλοδύναμο!

Ο Θεός είναι απελπισμένος, γιατί ο κόσμος που έφτιαξε έχει λάθη, αδικίες, πολέμους, απληστία… Και θέλει να τον καταστρέψει! Η Άννα, έχει στη διάθεση της μόλις μία ώρα (!), όσο ακριβώς διαρκεί μια συνεδρία, για να του αλλάξει γνώμη. Θα τα καταφέρει;

Το Θεό υποδύεται ταπεινά και υπερκόσμια ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Την ψυχολόγο ερμηνεύει με πάθος, έκσταση και πίστη η Κατερίνα Διδασκάλου.

Μαζί τους ο Μίλτος Τσιάντος.

INFO

Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη
Αγ. Μελετίου 61Α, Κυψέλη
Τηλέφωνο ταμείου (πληροφορίες): 210 8640414
Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
Παρασκευή: 21.15
Σάββατο: 18.15 (λαϊκή απογευματινή) & 21.15
Κυριακή: 19.30
Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 18 E (κανονικό), 15 E (λαϊκή απογευματινή), 13 E (φοιτητικό/ανέργων/πολυτέκνων).
Ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια.